snabbmat effekt på kolesterol

De flesta vet att snabbmat, för det mesta har en ohälsosam effekt på kolesterol. Det är viktigt att förstå de olika typer av kolesterol och hur vissa livsmedel kan påverka dem

LDL-kolesterol

LDL-kolesterol anses "dåligt" eftersom det kan täppa dina artärer, vilket leder till en ökad risk för hjärtsjukdom. Många typer av snabbmat, inklusive pommes frites och cheeseburgare, kan höja LDL i blodet.

HDL-kolesterol

HDL-kolesterol är det "bra" typ av kolesterol. HDL kan hjälpa till att klara dina artärer, vilket leder till en minskad risk för hjärtinfarkt och andra hjärtbesvär. Några snabbmat som innehåller mycket transfetter kan faktiskt hjälpa till att sänka HDL nivåer, vilket kan öka risken för en hjärtinfarkt.

Trans Fat Påverkan på kolesterol

transfetter är den värsta typen av fett, eftersom det kan höja LDL och lägre HDL-kolesterol. Snabbmatsrestauranger laga ofta sina livsmedel, såsom pommes frites, i hydrerade oljor (annat namn för transfetter). Vissa snabbmat företag har börjat att fasa transfetter ur sina menyer, men det är du kan kontrollera bolagets hemsida för näringsinformation för deras mat för att se om den mat du brukar äta innehåller transfetter.

Mättat fett Påverkan på kolesterol

Mättade fetter har också negativa konsekvenser för hälsan såsom höja din LDL-kolesterolnivåerna. Många snabbmat som pommes frites, hamburgare och stekta rätter innehåller mycket mättat fett. Undvik dessa livsmedel för att undvika en ökning av dina kolesterolnivåer.

Friskare alternativ med snabbmat

Snabbmat uppenbarligen kan ha en negativ effekt på kolesterolnivåer för det mesta. Det finns några åtgärder du kan vidta för att minimera skadan när man äter på dessa restauranger dock. Alltid välja en grillad kyckling smörgås i stället för en hamburgare, beställa kyckling smörgås utan sås eller ost, hoppa över pommes frites och få en sallad eller liten chili istället, och välj vatten eller te över söta läsk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.