kolesterolsänkande läkemedel

Om du letar efter en mirakelmedicin för att minska dina kolesterolnivåer, säger Mayo Clinic som ett klass av kolesterolsänkande läkemedel (statiner) är att bli kallad så mycket. Men statiner är bara en av flera läkemedel som hjälper till med att sänka kolesterolnivåerna. Andra exempel: galla-resiner, nikotinsyra (niacin) och fibric syra

Statiner

statiner --- som atorvastatin, fluvastatin, pravastatin, lovastatin, rosuvastatin --- simvastatin ofta föreskrivs av medicinska samfundet när man försöker sänka kolesterolhalten. Detta gäller särskilt för LDL (dåliga) kolesterolet. Detta läkemedel klass är så populär för att sänka kolesterolet eftersom det lätt kan administreras, är allmänt accepterat av patienterna väl, och har få drog-till-läkemedelsinteraktioner, enligt American Heart Association.

Bile-resiner

Även allvarliga biverkningar är oftast inte närvarande när du tar en galla-resiner läkemedel som colesevelam, kolestipol och kolestyramin, andra biverkningar kan förekomma. Använd till exempel av galla-resiner ökar triglyceridnivåer i kroppen. Därför, trots att denna drog inriktat på att sänka LDL-kolesterol är det alltmer triglycerider kolesterol.

Detta kan inte vara ett problem om den enskilde använder denna medicin har en låg triglycerid nivå till att börja med. Men om individens triglycerid nivå redan är hög, bör ett annat läkemedel förutom en galla-resiner väljas, enligt American Heart Association.

Nikotinsyra (niacin)

Nikotinsyra finns som ett recept som samt som kosttillskott. Bör dock stor försiktighet iakttas när niacin i tillägg form av flera skäl. Ett, är det inte regleras av FDA i likhet med sina recept motsvarighet. Därför kan anges på etiketten en sak om styrka, när den i själva verket kan innehålla mer eller mindre niacin än anges.

Två, denna potentiella skillnader i styrka som anges på etiketten och faktiska styrka att tillägget kan leda till överdosering biverkningar eller andra allvarliga biverkningar. Därför, om en läkare har gett ett recept på niacin, det är vad bör vidtas, inte tillägg form. Niacin vanligtvis används för att sänka onormalt höga triglyceridnivåer kolesterolvärde, snarare än LDL.

Fibric Acid

Precis Niacin är fibric syra droger --- Clofibrate, fenofibrat och gemfibrozil --- ordineras vanligen för att sänka höga triglyceridnivåer kolesterol . Men om LDL-kolesterol och triglycerider är såväl god, fibric syra kan användas tillsammans med ett annat läkemedel (så länge det inte är en annan fibric syra drog eller niacin) att ytterligare sänka kolesterolhalten.

Betydande

Inte alla som är förhöjda kolesterolvärden bör placeras på en kolesterolsänkande läkemedel. Andra faktorer, tillsammans med ett förhöjt kolesterol nivå, hjälpa läkare att avgöra om medicinering är nödvändig eller inte. Dessa andra faktorer inkluderar, men är inte begränsade till hjärt-kärlsjukdomar, tidigare familj hjärtsjukdomar och högt blodtryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.