lågt kolesterol triglycerider och kranskärlssjukdom

Triglycerider är fett lagras i kroppen för energi. Dock kan höga halter av triglycerider leda till hjärt-och kärlsjukdomar som kan vara ett livshotande tillstånd

Vad är triglycerider?

Triglycerider är en typ av fett i blodet som lagras i fettceller. Kalorier som inte används för energi omvandlas till triglycerider. Mellan måltiderna kommer hormoner släppa triglycerider i blodet för energi.

Vad är sunda nivåer?

En frisk triglycerid nivå är mindre än 150 mg /dL. Varje nummer över 200 mg /dL anses vara högt och över 500 mg /dL är extremt hög.

Hälsorisker

En hög triglycerid nivå, sk hypertriglyceridemi, kan vara extremt farligt. Det har direkt samband med koronar hjärtsjukdom och kan leda till hjärtinfarkt och stroke.

Kostbehandling

Enkelt uttryckt, om du äter fler kalorier än du förbränner, kommer du att ha överskott triglycerider. Därför, för att lägre triglyceridnivåer bör du försöka att förlora övervikt och kalorier gräns. Försök också att undvika söt mat, transfett, mättat fett och kolesterol.

Livsstil Behandling

Bortsett från kostförändringar kan livsstilsförändringar hjälpa till att sänka triglycerider nivåer. Träning kan vara till stor hjälp och kolesterol medicin kan vara lika effektiv på att sänka kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.