te för att minska kolesterol

Kolesterol är en vaxartad substans som finns naturligt i alla kroppens celler. Det bidrar till att utföra vissa kroppsfunktioner och form cellmembran. Men för mycket kolesterol kan orsaka hälsoproblem såsom hjärtinfarkt och tilltäppta artärer. Senaste medicinska studier har visat att grönt te och svart te kan vara till hjälp att sänka höga nivåer av kolesterol

Kaffe Study

En av de mest omfattande studier om effekterna av te på kolesterol gjordes i Kina och leds av DrDavid J. Maron, en Vanderbilt University Medical Center forskare. Den dubbelblind studie gav 240 manliga och kvinnliga deltagare en 375 mg kapsel som innehåller flavonoider från grönt te och svart te. En kapsel var detsamma som att dricka sju koppar svart te eller 35 koppar grönt te. Resultaten av försöket var positiva, vilket visar en 16 procentig nedgång i halter av kolesterol i deltagare.
Studien stöder idén om att dricka te kan hjälpa till att sänka kolesterol, men det behöver inte förespråka te som primär metod att behandla högt kolesterolvärde. Läkemedelsbehandling och en sund kost är fortfarande ses som den huvudsakliga metoderna för att minska kolesterol. Mycket mer uppgifter behövs för att slutgiltigt proklamera te som användbart vid behandling av högt kolesterol. Dessutom var studie som gjorts i 2003 och det har inte skett några uppföljande studier för att bekräfta resultaten.
Dr Sanjay Gupta, en betrodd vårdpersonal som ofta visas på CNN att avstå från medicinska råd, håller med om att denna studie är ett steg i rätt riktning, men att fler bevis behövs för att börja rekommendera te till personer med högt kolesterol.
Forskare är överens om att fler studier måste göras innan en mer definitiv slutsats kan nås om den verkliga effekten av te på kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.