förteckning av kolesterol läkemedel

Om du har fått diagnosen högt kolesterol, är det viktigt att du utbilda dig i ämnet för att ta en aktiv del i att sänka dina kolesterolnivåer. Många läkare kommer att ordinera både en förändring i kost och en medicinering. Det är viktigt att patienten lär sig olika typer av kolesterolsänkande mediciner och hur de fungerar i kroppen.

Statiner

Statiner är förskrivet för att förhindra levern från att producera kolesterol. Enligt Mayo Clinic, orsakar denna levern för att ta bort kolesterol från blodet. Statiner som är tillgängliga ingår Lipitor (atorvastatin), Pravachol (pravastatin), Altoprev och Mevacor (lovastatin), Lescol (fluvastatin), Zicor (simivastatin) och Crestor (rosuvastatin).

Resins

Levern gör kolesterol att använda i produktionen av galla. Galla-syra-bindande harts fäster vid gallsyror, vilket gör att levern att använda mer kolesterol än den normalt gör. När effektiva, sänker denna typ av medicin de totala kolesterolhalten i kroppen. Hartser tillgängligt för förskrivning är L-Cholest, Prevalite och Questran (kolestyramin), Welchol (colesevelam) och Colestid (kolestipol).

Kolesterolabsorptionen Hämmare

Absorption hämmare blockerar mängden kolesterol som absorberas i tunntarmen . Medicineringen Zetia (ezetimib) är en kolesterolabsorptionshämmare hämmare som kan förskrivas med en statin medicinering, Vytorin (simvastatin och ezetimib tillsammans) är en statin i kombination med en kolesterolabsorptionshämmare hämmare.

Fibrater

Fibrater lägre triglycerider och samtidigt höja HDL, det "goda" kolesterolet. Enligt American Heart Association, förskrivna fibrater är Lofibra och Tricor (fenofibrat), Bezalip (bezabifrate) och Lopid (gemifibrozil).

Nikotinsyra

Niacin kan vara föreskriven i form av medicinering Niaspan för att sänka triglycerider. Niacin verkar genom att minska levern förmåga att producera VLDL och LDL-kolesterol. Kombinationen niacin och statin droger Avicor och Simcor kan också skrivas ut. American Heart Association varnar för att kosttillskott niacin inte bör ersätta för receptbelagda niacin, som kosttillskott inte övervakas av US Food and Drug Administration.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.