hur man kan sänka dåliga LDL-kolesterol

Din kost spelar en viktig roll i dina kolesterolnivåer. Även om din läkare ordinerar kolesterolsänkande läkemedel måste du ändra din kost för att uppnå bästa resultat. Sänka högt LDL-kolesterol tar en dubbel attack. Eliminera mat som bidrar till högt LDL-kolesterol och införa livsmedel som hjälper din kropp att balansera LDL och HDL nivåer. Kost och vanor är nyckeln till att säkerställa dig att uppnå varaktiga resultat
1.
Införa fler lösliga fibrer i din diet. Ditt mål bör vara att öka ditt intag till 10 g per dag, så läs de behållare för mat du väljer. Tänk på att du inte behöver äta 3 koppar havregryn varje dag. Välj bland en mängd av livsmedel som innehåller mycket lösliga fibrer, blanda upp det för att hålla ditt intresse. Korn, torkade bönor eller linser, malet linfrö, alla torkade eller färsk frukt, och alla typer av grönsaker (särskilt gröna) innehåller fibrer. Sprid din fiber intag under dagen med en mängd av dessa livsmedel så att du aldrig känner att du är på en särskild diet.
2.
Kasta ut eller ge bort alla livsmedel som antingen öka din dåliga LDL-kolesterol eller skulle hålla dig från en riktig kost. Detta inkluderar läsk, vitt bröd, vitt ris, ost och mjölk, kött feta, majs-baserade oljor och smör. Köpta bakverk är särskilt benägna att höja dåliga LDL-kolesterol nivåer. Eliminera socker från kosten har den extra fördelen att främja viktminskning också, blir så bli av med det också.
3.
Suppleant bra mat för dåliga livsmedel. Använd valnötter, mandlar, hasselnötter, pumpafrön och solrosfrön som ett substitut för dåliga feta livsmedel, såsom ost. Cook korn i stället för potatismos, de tar lika mycket tid att laga mat och korn är bättre för dina kolesterolnivåer. Strö ett par matskedar av marken linfrö på sallader, bakad potatis och brunt ris för extra smak och hälsomässiga fördelar.
4.
Lägg omega-3 fettsyror till din diet. Fiskolja eller linfröolja kapslar olja ger dig möjlighet att införa dessa bra fetter utan att behöva äta stora mängder fisk. Välj kosttillskott som balanserar omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror, eftersom var och en av dessa är viktig för en hälsosam kost.

tips och varningar


 • Kost och motion går hand i hand. Ändra din kost genom att eliminera eller lägga livsmedel är ett steg i processen. Rätt mängd motion är nödvändig, för
 • Använda over-the-counter produkter kan lägga till lösliga fibrer i stora doser, men din kropp kan också snabbt bli beroende av dem. Reglering av ditt intag genom att äta rätt mat är bättre i det långa loppet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.