Vilka är de allergier som människor kan få från katt ilska?

Termen ilska refererar till döda hudceller byggnad från kroppen av ett djur eller människa. Cat ilska skakas loss när en katt flyttar eller hästskötare själv. Den flyter sedan genom luften eller fäster sig till en ny yta. En person som lider av en allergi mot katt ilska kan uppleva en rad olika symptom eller kan drabbas allvarligt av en viss typ av reaktion.

Andningssvårigheter

Vid inandning, mikroskopiska partiklar av katt ilska bosätta sig i näsan eller lungorna . Detta orsakar nysningar, väsande andning, hosta och kan även framkalla en astmaattack, säger experterna vid Astma-och Allergifonden. Mycket liten katt ilska kan provocera andningssvårigheter eller rinnande näsa. Ens besöka en plats där en katt har nyligen kan vara tillräckligt för att utlösa en mycket känslig individ.

Hudirritation

Cat ilska utlöser ett hudutslag, nässelutslag eller andra former av hudirritation i vissa allergiker. The Hives Behandling hemsida förklarar att bikuporna är röd eller blek färgade höjas welts som dyker upp plötsligt och klia. Även nässelutslag eller kliande utslag kanske inte verkar så allvarligt som en svår astmaattack, kan de längre än andra typer av allergier katt ilska.

Ögonirritation

Irriterad göra rinnande, röda ögon som orsakas av katt ilska att se klart svårt och obehagligt. Oftast tillsammans med en rinnande näsa och andningssvårigheter, säger NationalAllergy hemsida att detta symtom vanligtvis visas så snart en allergisk person kommer in i ett rum med katt ilska närvarande. I en mycket känslig person, kan irriterade ögon blir väldigt svullna och smärtsamma, inte ens efter den individuella lämnar området som orsakade reaktionen.

kronisk astma

upprepade fall av bronkit kan förekomma hos patienter som försöker leva med en katt trots en katt ilska allergi, enligt de experter på Allergi Escape. Men för astmapatienter som är extremt allergisk mot katt ilska, kan regelbunden exponering leda till kronisk astma. Astma-och Allergifonden varnar för att patienter med astma som testar positivt för en katt ilska allergi bör hålla sig borta från katter och platser där katter kan vara närvarande för att förhindra att utveckla en allvarligare form av astma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.