tips på hemgjord akne vård

Acne anses ofta bara en tonåring problem, men vuxna är lika benägna att utveckla finnar. Hormoner, genetik och dålig kost kan alla bidra till akne, och medan det finns många akne behandling produkter finns tillgängliga, de flesta innehåller ingredienser som kan vara hårda och torkar på huden. Hemlagad akne behandlingar, å andra sidan, använder naturlig, skonsam ingredienser för att inte bara behandla akne när den dyker upp men också för att förhindra det i första hand.

Cleansing

En av de första åtgärderna av akne vård bidrar till att förhindra att dessa fula finnar från att visas i första hand. Acne vård börjar med att tvätta med en mild hemmagjord rengöringsmedel av bakpulver och vatten blandas i en tunn pasta och använt två gånger om dagen för att tvätta försiktigt smuts och olja från i ansiktet, vilket kan leda till igentäppta porer och akne. Till stöd i att förebygga akne, äta en välbalanserad kost rik på frukt och grönsaker och dricka mycket vatten varje dag.

Masker

Tillsammans med rengöring av huden för att förebygga acne, med hjälp av hemmagjorda masker kan hjälpa behandla det när den visas och hindra den från att visas igen. Hemlagad masker använda naturliga ingredienser som är skonsamma mot huden. Ett havremjöl mask kan göras genom blandning av havregryn och vatten till en tjock deg som appliceras på ansikte eller andra drabbade området under cirka 10 minuter en gång i veckan. Eller använd en rivet äpple och honung blandas och appliceras på huden i 15 minuter eller tills det är torrt, tre gånger i veckan. Alltid avsluta användningen om någon irritation resultat från att använda dessa masker.

Naturliga behandlingar

Efter rengöring och använda hemgjord masker för att förebygga akne, är nästa steg att prova olika örter för att hjälpa till att klara upp det när det framgår. Tea tree olja har länge använts som en antiseptisk och sammandragande på huden och kan appliceras direkt på finne som behövs. Lavendel och kamomill är två andra växtbaserade produkter som påskyndar minskningen av finnar när de visas, i vissa fall över natten. Tea tree olja kan torka på huden och kan vara mer benägna att orsaka irritation, jämfört med lavendel och kamomill, så alltid prova lite på huden först för att se om du får några reaktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.