gemensamma lösningar för en kall

en vanlig förkylning kan angripa när som helst under året är dock denna typ av infektion vanligare under vintermånaderna när temperaturen sjunker. Tecken på en vanlig förkylning inkluderar rinnande näsa, hosta, halsont och utmattning. Vissa incidenter är milda, där drabbade kan fortsätta med sina vanliga rutiner. Men om kämpar en svår förkylning, kommer du antagligen att söka efter snabba lösningar för att bli av med infektion eller behandla symptomen.

OTC-läkemedel

Det finns inget botemedel mot vanlig förkylning. Men kan over-the-counter produkter behandla symptom på en förkylning och förbättra ditt allmäntillstånd. Flera produkter finns tillgängliga, och att välja rätt medicin innebär att noggrant läsa på förpackningens etikett och köpa produkter som är avsedda att behandla dina symptom. Läkemedel inkluderar ingredienser som ett smärtstillande medel mot huvudvärk, halsont och värk i kroppen, och ett avsvällande medel för att åtgärda överbelastning.

Dricka vätska

Feber och överflödigt slem är vanligt med en förkylning. Som ett resultat kan din kropp förlorar vätska och blir uttorkad. Tidskrävande tillräckligt med vätska hjälper till att bekämpa uttorkning, och också fyller din kropp med nödvändiga vätskor. Vätska hjälper också tunn slem fastnar i kroppen, vilket kan lindra bröstet och nästäppa. Regelbundet dricker vatten, juice och koffeinfritt te. Koffeinhaltiga drycker, såsom läsk och kaffe, kan ha motsatt effekt och leda till uttorkning. Drick varma vätskor, t. ex. örtteer och soppa, för att lugna en irriterad hals.

Vila

Att återfå din styrka och bygga upp ditt immunförsvar vid släckning av en kall innebär att få tillräcklig vila. Livet slutar inte eftersom du har en kall, somliga fortsätter att arbeta, gå i skolan och utföra andra aktiviteter vid sjukdom. Även om du inte kan stoppa all verksamhet helt takten själv och klippa ut några aktiviteter tills du känner dig 100 procent igen.

Ört öka

Fysiska eller naturläkemedel för att behandla symptom på en förkylning. Besök en hälso-mataffär och köpa kosttillskott echinacea. Tas som en kapsel eller flytande form, kan detta tillägg minska längden på din förkylning. Övriga åtgärder inkluderar vitamin C (upp till 6 g per dag), som kan bygga upp ditt immunförsvar och hjälpa din kropp att bekämpa en förkylning. Zink sugtabletter eller spray är en annan möjlig lösning för att minska förkylningssymptom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.