godartade neonatal hemangiomatosis

Godartad neonatal hemangiomatosis är ett syndrom som drabbar många nyfödda och spädbarn. Hemangiom är de vanligaste tumörerna hos spädbarn, som förekommer särskilt hos nyfödda barn. Godartad neonatal hemangiomatosis är den term som används för att hänvisa till flera vaskulära tumörer som uppträder i blodkärlen i huden

Identification

De flesta hemangiom inträffar under den första månaden efter ett spädbarn är född, att framstå som en blek varumärke som växer snabbt i sex till 10 månader, med de flesta tillbakabildande och går bort efter ålder 7 till 10.

Komplikationer

Godartad neonatal hemangiomatosis med många ansiktsuttryck tumörer involvera ibland avvikelser i hjärnans struktur. Deep eller blandad typ godartade hemangiom som inte helt inrullade kan lämna ärr eller rynkor.

Diagnos och behandling

Godartad neonatal hemangiomatosis normalt inte orsakar komplikationer, men CT-scanning eller magnetisk resonanstomografi kan behövas när det finns många ansikts tumörer att se hjärnan eller andra organ inte är inblandade. Hemangiom som inte bleknar eller lämnar ärr kan behandlas med laser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.