effekterna av akne behandlingar på huden

Människor i alla åldrar lider av akne. Inte bara gör akne människor känner ointressant, men det kan vara känslomässigt smärtsam. Acne uppstår på grund av blockerade porer och kan utlösas av hormonella förändringar, olja, fett, fukt, svett eller användning av vissa kosmetika. Lyckligtvis finns det behandlingsalternativ som finns att bli av med akne. Några av dessa alternativ kan ha ytterligare effekter på huden.

biverkningar

Acne behandlingar, såsom over-the-counter produkter eller läkemedel som förskrivs, kommer att klara huden genom att göra det smidigt, fräschare och felfria, men kan ha vissa biverkningar, såsom torrhet och fjällning.

sön känslighet

Medan vissa perorala antibiotika, såsom tetracyklin, doxycyklin, minocyklin, cefadroxil och amoxicillin kan klara upp din akne, kan de också orsaka ökad känslighet i huden för solljus.

Red och fjällande hud

Några over-the-counter antibakteriella rengöringsmedel och polermedel som bensoylperoxid, kommer att hjälpa döda bakterier och förebygga acne. Men vissa människor kan utveckla röd och fjällande hud efter användning, enligt MedicineNet.

Tillfälliga skov

Ljusterapi behandling kan användas för att behandla akne också. Denna form av behandling används för att nå de djupare skikten av huden. Det används på människor som inte svarar på traditionell behandling såsom krämer och antibiotika. Biverkningar kan vara tillfälligt acne flare-ups på huden. Ytterligare biverkningar kan inkludera svullnad hud, torrhet eller crustning i huden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.