enkla övningar för att bota din TMJ permanent

käkleden sjukdom (TMJ) är en käke avvikelse i de muskler som styr käken rörelse. Den käkleden är en av de mest komplexa i kroppen, och störningar uppstår när det finns en obalans i anställningsförhållandet i käken och skalle med de muskler som rör sig i käken. Däremot kan flera enkla övningar stärka dessa muskler och lindra smärta och obehag i samband med TMJ.

Möjliga orsaker och symptom av TMJ Disorders

käkleden skador är ofta helt enkelt kallas "TMJ", trots att uttrycket TMJ bara hänvisar till käken lederna själva. TMJ störningar kan orsakas av trubbigt våld i ansiktet, tandreglering arbete eller mer subtila trauman som knöt eller tandagnisslan. Även vaggar telefonen mellan axeln och huvudet kan utlösa TMJ symptom. Symtom kan vara att klicka och knaster i käken när du öppnar eller stänger munnen, begränsad rörlighet i eller låsning i käken och smärta i käken, ansikte eller hals.

Övning 1

Bite tänderna tillsammans och tittar i spegeln på den position din centrala incisiver på din underkäken. Titta på dessa tänder och öppnar munnen långsamt. Försök att hålla din underkäken centrerad som du öppnar. Upprepa 10 gånger.

Övning 2

Cup handflatan under hakan och öppna munnen långsamt. Ge skonsamt motstånd mot munnen öppnas. Upprepa 10 gånger.

Övning 3

Öppna munnen ungefär en tum från en knuten bett. Flytta din underkäken så långt åt höger och sedan till vänster är lika bekvämt utan att öppna mer. Upprepa 10 gånger för varje sida.

Övning 4

Stäng tänderna försiktigt mot varandra och placera spetsen på din tunga på taket i munnen precis bakom framtänderna. Håll dina tänder stängd och köra spetsen på tungan bakåt längs gommen tills du når din mjuka gommen. Sakta öppnar munnen och hålla tungan på taket. Sluta öppning när tungan lämnar taket, har du någon smärta eller du hör klick och dyker. Håll denna position i några sekunder och sedan slappna av. Upprepa en eller två gånger per dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.