rullstol checklistan för säkerheten

Det är mycket viktigt att du håller din rullstol väl underhållna och i gott skick, inspekterar den regelbundet för att säkerställa att det inte är skadade eller inte fungerar delar. Om du använder en rullstol som är i förfall, löper du risken för skador. Med hjälp av en enkel checklista kan se din rullstol fungerar.

Hjulbultar och Däck

Se till att hjulet låser engagera däcken på din rullstol ordentligt, så att när du sätter på din bromsar du får mest friktion möjligt att bromsa dig till en mjukt stopp. Se till att dina däck är i gott skick och vid rätt tryck. Leta i din handbok eller läs den stämpel på däcket för att räkna ut det rekommenderade däcktrycket.

Hjul

Se till att dina hjul är i gott skick, inte böjd eller skev. Se till att de löper fritt, så du inte köra risken att plötsligt bromsa eller undanmanöver som ett hjul kämpar för att vända. Om du har en rullstol med pop-kapskivor, se till att de låser säkert på plats på stolen.

Handtag och ledstänger

Kolla din handtag så att de är fast ansluten till din stol. Du kanske kan ta bort armarna på din rullstol, i vilket fall bör du kontrollera att de kan tas bort och installeras enkelt. Kontrollera din handledare att se till att de sitter ordentligt ansluten till din hjul, och att de är jämna och fria från eventuella ojämna områden.

Allmänt skick

Se över din rullstol att se till att den är i gott skick : klädsel inte är sliten eller trasiga, säkerhetsbälten finns och fungerar, och rullstolen är ren. Kontrollera ramen på din stol om några tecken på slitage, rost eller lösa anslutningar, och se till att din stol veck ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.