salicylsyra hudvård biverkningar

Salicylsyra är en vanlig ingrediens i många hudvårdsprodukter och behandlingar. Det är oftast används för behandling av akne. En del människor föredrar produkter med salicylsyra eftersom de är mer skonsam än bensoylperoxid. Salicylsyra arbetar för att behandla akne genom att uppmuntra sårskorpa av döda hudceller och unclogging porer. Det är tillgängliga över disk i krämer, lotion, tvättar, skrubbar, toner, och andra aktuella produkter, oftast i koncentration på 2%. Liksom alla aktuella akne läkemedel kan salicylsyra har en rad biverkningar.

Milda biverkningar

De flesta biverkningar av salicylsyra är små. Det vanligaste är mild torr hud. Detta är oftast lätt att behandla med en lätt, oljefri fuktighetskräm. Vissa personer kan också uppleva brännande eller stickande känsla vid applikationsstället när du använder produkter som innehåller salicylsyra. Andra kan ha hud peeling eller fjällning. Mild irritation kan vanligtvis motverkas genom att använda produkten mer sällan. Skalning och skalning kan lindras med en kombination av mindre frekvent användning och oljefri fuktighetskräm.

Allvarliga biverkningar

Mer sällan användare av salicylsyra allvarliga syra drabbas av biverkningar. Dessa kan bestå av nässelutslag, andningssvårigheter, utslag, svullnad i mun och svalg, och allvarlig irritation. Eftersom salicylsyra är relaterad till aspirin, personer med allergier mot acetylsalicylsyra bör använda produkter som innehåller salicylsyra med försiktighet (eller inte alls). Användare drabbas av någon av dessa allvarliga biverkningar bör omedelbart sluta använda produkten och kontakta läkare.

Interaktioner

När man använder produkter som innehåller salicylsyra, är det bäst att undvika andra produkter som kan irritera huden. Detta omfattar akne läkemedel som innehåller bensoylperoxid, tvålar och kosmetika som kan torka huden, slipande rengöringsmedel såsom exfolierande scrubs, medicinerad kosmetika och andra utvärtes läkemedel.Gravida kvinnor kan rekommenderas att undvika att använda produkter som innehåller salicylsyra pga dess relation till aspirin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.