användning av histamin

histamin inte bara är en irriterande kemikalie som orsakar allergiska reaktioner och du uppmanas att svälja antihistamin piller. Det spelar också en viktig roll i ditt dagliga överlevnad. Histamin fungerar som en signalsubstans, överföra neurologiska information som hjälper din hjärna fungerar. Histamin är också viktigt för din matsmältning och immunförsvar. Läkare använder histamin som ett diagnostiskt verktyg för att utvärdera kognitiv, mag-och immunologiska funktioner.

Signalsubstans

Som en signalsubstans i hjärnan, hjälper histamin reglera ditt sovande och vakna cykler och din förmåga att koncentrera sig. Den sömniga känslan som ibland följer med intag av antihistaminer resultat från att blockera den normala roll histamin i kroppen. Medicinska forskare har använt histamin för att utforska en mängd olika neurologiska funktioner. Till exempel har kliniska studier av forskare vid Tohoku University School of Medicine i Japan visar att manipulera histaminhalterna på möss orsakar dem att bli trög och utföra sämre resultat på test som mäter intelligens och egna skyddande aggression.

Gastric förordning

Histamin hjälper till att balansera ditt matsmältningssystem genom att reglera produktionen av magsafter. The Canadian Medical Association Journal beskriver användning av histamin i medicinska tester för patienter med magbesvär. Eftersom histamin är viktiga för matsmältningen, kan läkarna använda den för diagnos genom att ha en patient snabbt, sedan leverera ett skott av histamin att mäta mängden av naturliga syra som produceras av patienten. Mätningen berättar läkaren om patienten producerar mindre sur än han behöver för optimal hälsa magsäcken.

immunförsvarets reaktioner

Även histamin celler finns i hjärnan och magen, är majoriteten av histamin celler som produceras i kroppen närheten av platser av eventuell sjukdom eller skada. Kroppen producerar histamin som en immunologisk reaktion att parera upplevda hot. Eftersom histamin reagerar att avvärja ett upplevt inkräktare, det orsakar blodkärl för att expandera och glatta muskulaturen att ingå avtal. Detta ger utrymme för vätska att fly, som orsakar den typiska rinnande näsa symptom på allergiska reaktioner.Histamin också kan orsaka utslag och andra hudreaktioner. Även om dessa symtom kan väcka irritation och till och med smärta, att de immunförsvaret att stöta bort farliga inkräktare. Läkare kan mäta produktionen av histamin i kroppen för att diagnostisera allergier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.