hur platsen en östrogen dominans

Dr John Lee har banat väg för teorin om östrogen dominans för att förklara en myriad av symtom som åtföljer klimakteriet. Han föreslog också att kemikalier i miljön som kallas xenoestrogrens (icke-mänskliga östrogen källor) kan orsaka samma symptom hos unga kvinnor och även män

Symtom

Både män och kvinnor producerar östrogen, om de producerar det på olika nivåer. De är dock lika känsliga för effekterna av östrogen. Allmänna symptom av östrogen dominans hos män och kvinnor kan vara huvudvärk, humörsvängningar, "värmevallningar", sömnlöshet, trötthet och infertilitet. Hos kvinnor har östrogen dominans resulterar i PMS och oregelbunden menstruationscykel, och förknippats med hög både livmoder och bröstcancer. En över överflöd av xenoestrogens har kopplats till minskad ålder då unga kvinnor börjar puberteten.

ÖSTROGENDOMINANS grund av uppkomsten av klimakteriet

När kvinnor börjar uppleva symptom på klimakteriet, härstammar den från en störning av den naturliga balans mellan östrogen och progesteron under menstruationscykeln. Höga nivåer av östrogen som produceras under de första två veckorna av menstruationscykeln går enhälligt om de sedvanliga ökningen av progesteron i de två sista veckorna.

ÖSTROGENDOMINANS grund Xenoestrogens

Källor till xenoestrogen är bekämpningsmedel, tillväxthormoner i djur , tvål, schampo och även plast. En naturligt förekommande källa till östrogen används för att behandla östrogenbrist är sojabönor. För att undvika xenoestrogens, läsa alla dina etiketter och välja ekologiska kött och grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.