rättsmedel för extremt svullna ben och fötter

Extreme svullnad i fötter och ben, medicinskt kallas perifera ödem, kan orsakas av graviditet, övervikt eller perioder av långa stående eller sittande. Svullnad också kan tyda på mer allvarliga problem, till exempel blodpropp, ett ben infektion eller en allvarlig skada på benet eller foten. I förlängd fall av perifera ödem, kan svullna området visar tecken på "pitting" eller långvarig indrag när området är intryckt.

Lösa några omedelbara farhågor

Omvänd eventuella orsaker till svullnad. Om du upplever svullnad i fötter och ben, ta en minut att fundera på eventuella senare ändringar som kan ha initierat svullnad. Till exempel kan patienter som fått en ny medicin får en allergisk reaktion som orsakar extrema svullnad. Andra möjliga orsaker är laxerande eller diuretika missbruk, preventivmedel användning eller skada på benet eller foten.

Höj dina ben och fötter

Behandla svullnad genom att vila benen och fötterna i ett högt läge med en vilstol eller kil kudde. Prova att bära skor eller strumpor stödjande för att förhindra svullnad kring fotlederna. Många gånger kan dessa åtgärder minska eller eliminera svullnad. Stödstrumpor kan köpas online och på medicinska utbudet butiker för en låg kostnad. Korrigerande skor är dyrare, men kan vara viktiga för att minska svullnaden. Om du väljer att köpa skor, vänta åtminstone halva dagen för att handla. Svullnaden vanligare i slutet av dagen kan ha stor inverkan på din skostorlek.

Förbättra kost och motion

Om svullna ben och fötter kvarstår, prova att öka din träning. Denna rörelse hjälper blodet att eliminera den överflödiga vätskan som orsakar svullnad. Dessutom börjar äta en låg natrium diet. Natrium är en viktig bidragsgivare till vattenretention. Diuretika kan användas under en kort tid för att eliminera överflödig vätska. Använd endast diuretika under överinseende av en läkare eller farmaceut. För mycket urindrivande intag kan öka svullnaden.

Söker medicinsk behandling

Kontakta läkare om svullnaden blir ett ständigt problem, särskilt om du har bröstsmärta, feber eller om svullen är varm vid beröring. Ofta svullna ben och fötter är resultatet av ett underliggande problem som måste få medicinsk behandling. Obs när du först observerade svullnad och de metoder du har använt för att lösa problemet. Denna kunskap kan hjälpa läkaren välja vilken behandling att rekommendera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.