reumatoid störningar i könen

Reumatoid sjukdomar är bland de vanligaste och mest väl utforskade autoimmuna sjukdomar där ute. Förekommer allmänt i form av reumatoid artrit eller RA, Reumatoid störningar effekt både män och kvinnor. Skiljer sig dock styrka och prevalens av reumatoid artrit mycket mellan könen.

Bakgrund

Reumatoid störningar påverkar immunsystemet genom att orsaka immunförsvaret att attackera sig själv. När det gäller reumatoid artrit, den anfallande immunsystemet leder till kronisk inflammation i lederna. Dessa sjukdomar kan också leda till inflammation i vävnaderna kring leder och organ i hela kroppen. Även om Reumatoid sjukdomar är kroniska till sin natur, kan enskilda inte uppleva symtom eller smärta året runt. Tyvärr, reumatoid sjukdomar är progressiva i naturen och leder ofta försämringen i lederna och även funktionshinder.

Kvinnor Reumatoid sjukdomar och artrit har länge varit utforskas kvinnor med liten motivering till vad som utlöser kvinnor att utveckla sjukdomen. Enligt American College of Rheumatology, kvinnor är tre gånger större risk att utveckla kronisk inflammatorisk sjukdom samt andra Reumatoid störningar. I USA har detta överförts till 3 procent av kvinnorna att utveckla en reumatoid sjukdom varje dag. Kvinnor är också sannolikt att uppleva mycket mer smärta när lider med reumatoid störningar. Även om den exakta orsaken till ökad förekomst och smärta hos kvinnor är okänt, möjliga orsaker kan ändra nivåerna av östrogen, vitamin D-brist och rökning.

Män

Medan Reumatoid sjukdomar kan drabba män i alla åldrar, forskning som utförs vid University of California visar att män är osannolikt att utveckla en sjukdom under 45 år. Men efter män utveckla en Reumatoid sjukdom, har studier visat att deras leder och ben är mer benägna att förvandlas till avancerad degenerativa villkor. Män som utvecklar reumatoid sjukdomar kommer sannolikt att uppvisa en antikropp som kallas anti-CCP antikroppar tidigt i livet, som möjliggör tidig diagnos. Dessutom, på grund av kroppens struktur och typiska ben sammansättning hos män, manliga patienter med reumatoid störningar är mindre sannolikt att drabbas av hög smärta.

Behandlingar

I ett försök att bättre förstå de skillnader i Reumatoid störningar på män och kvinnor, forskare vid Karolinska Institutet undersökt effekten av behandling av män och kvinnor med RA. För män och kvinnor som börjar exakt samma behandling på samma gång, är behandlingen mer sannolikt att vara effektiva hos manliga patienter. Medan de testade behandlingar hade en minimal effekt på kvinnor, erfarna kvinnliga deltagarna högre nivåer av ledsvullnad och smärta än sina manliga motsvarigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.