tips om hygien & avkoppling

Enligt University of Maryland sömnrubbningar Center, bra sömnvanor -. Också kallas hygien-är väsentliga för en allmän känsla av god hälsa och välbefinnande. Dålig sömn hygien bidrar till stress, beroende på sömn aids och dålig hälsa. Dåliga humör, frustration och ilska är biverkningar av sömnbrist eller dålig sömn. Alltför många människor följer inte grunderna i en god natts sömn. Hälsosam sömn vanor kräver rutin och engagemang, men kan utvecklas.

Omgivningar

Se till att sova miljö är en behaglig temperatur och mörkt. Ljus kan stör sömnen. Klockor med belysta ansikten kan vara en distraktion och bör avlägsnas eller täckas med svart papper. Vitt brus-eller konstant ljud av luftkonditionering eller andra motor gör-kan hjälpa till att jämna ut ljud som inte kan elimineras, liksom de som kommer utifrån. Köp ett vitt brus maskin eller köra en fläkt för att ge vitt brus i bakgrunden.

Bed

Sängen bör endast i samband med sömn och sex. Det bör inte användas som ett kreativt rum, skrivyta, kontor, spel utrymme eller för TV tittande. Skrivbord bör inte vara en del av rummets möbler. Vila, sömn, avslappning, dessa är i fokus när i sängen. Bekväma sängkläder är viktiga och filt vikt bör sammanträda med dina personliga preferenser. Sängen och sovrum miljö bör inbjuda avkoppling och lugn.

Sleep Behavior

University of Michigan rekommenderar att efter en 15-minuters försök till sömn, borde du stiger upp. Lämna rummet så frustration inte är associerad med din sovutrymme. Ta en varm dryck och tilltugg eller ta ett varmt bad och försök igen om 30 minuter eller så. Undvik aktiviteter som tittar på TV eller arbeta.

Rutinmässig

En godnattrutiner ett nyttigt tillägg till friska sömn hygien. Gör samma sak några saker innan sängen och gör din läggdags samma tid varje kväll tills du har etablerat en rutin. Till exempel kan din rutin bestå av behandlingen tills sömnig. Vissa människor tycker som hjälper dem att nicka. Om inte, försök behandlingen i ett annat rum. Ät något lätt och dricker en kopp örtte eller varm mjölk. Ta en promenad eller sitta ute i några minuter. Skapa en rutin som anger läggdags och sömn är nära.

Läkemedel

Sömnlöshet är en bieffekt av många olika typer av receptbelagda och receptfria läkemedel. Alternativ är ofta tillgängliga. Tala med din läkare för att fastställa om ett annat läkemedel kan vara mer lämplig. Apotekare kan hjälpa dig med frågor om receptbelagda effekter läkemedelsbiverkningar eller sova störningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.