effekterna av låga östrogen hos män

Även om människor vanligtvis anser testosteron är ett manligt hormon och östrogen ett kvinnligt hormon, båda könen ger varierande nivåer av hormoner för sina kroppar för att korrekt och effektivt funktion. Män producerar östrogen genom en process med aromatas, ett enzym som omvandlar testosteron till estradiol i testiklarna. Medan män tenderar att märka lättare problem med höga östrogen nivåer, kan låga östrogen avkastning också konsekvenser.

Benskörhet

låga nivåer av östrogen, liksom testosteron, kan orsaka nya ben att bygga i en långsammare hastighet än gammalt ben bryts ned, rapporterar MayoClinic. com. Även utbytet av gamla och nya ben-känd som remodeling-ofta saktar ner efter 30 års ålder, låga nivåer av östrogen hos män bidrar till en förlust av benmassa. Benskörhet, en gång ses som en kvinnas sjukdom, kan vara resultatet av en sådan förlust, minska en mans höjd över tid, med potentiellt allvarliga komplikationer.

Benfraktur

Människor med osteoporos lider vanligen från benfrakturer, Medical News Today rapporterar , med avbrott främst förekommer i ryggraden, höft eller handled, eftersom dessa platser stödja en persons vikt. Enligt MayoClinic. com, frakturer några av benskörhet följa betonar så lindriga som böjd över eller hosta, utan en minskning eller skada, eftersom kotorna blivit så försvagad att de börjar att komprimera och sammanbrott.

Behandling

Ett alternativ för dem med låga östrogennivåer innebär läkare övervakas av hormonbehandling. Ett alternativ till ett receptbelagt läkemedel, kan dock vara så nära en matvaruaffär. Livsmedel som av naturen kan bidra till att öka östrogen inkluderar sojaprodukter, öl humle, oregano, grapefrukt och lakrits, enligt BoostYourLowTestosterone. com.FamilyManagement. com rapporter som du kan köpa receptfria kosttillskott, vanligen säljs som dehydroepiandrosteron eller DEHA, och marknadsförs som en anti-aging rättsmedel, lovande ökad energi, styrka och immunitet. Några av de biverkningar av östrogen tillskott kan visa sig vara mer skada än nytta, dock så kontakta din läkare innan du tar sådana produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.