utveckling av IgG-antikroppar mot HSV-2

Kroppen producerar immunoglobuliner eller antikroppar, att försvara sig mot främmande inkräktare, som bakterier och virus. Det finns fem klasser av antikroppar, varav en är IgG. Främmande ämnen har proteiner som kallas antigener. IgG-antikroppar upptäcka, erkänna och tagga främmande antigener för destruktion av immunsystemet celler

IgG-antikroppar

IgG-antikroppar antigenspecifika och långlivat, vilket innebär att en gång fram mot en viss inkräktare, är de fortfarande i kroppen att omedelbart känner igen och förstör den i Vid en annan attack. Förekomsten av IgG-antikroppar i blodet kan läkarna att avgöra om en patient har någonsin varit utsatta för särskilda bakterier, virus eller andra främmande ämnen.

HSV-2

HSV-2 orsakar genital herpes, en virusinfektion spridning av sexuella eller andra hud-mot-hudkontakt. Trots produktion av IgG-antikroppar, saknar immunförsvaret möjlighet att helt utrota viruset. När avtalade viruset aldrig lämnar kroppen och patienter upplever återkommande episoder av sjukdomsaktivitet och eftergift.

Antikroppar och HSV-2

testats positivt för HSV-2 IgG-antikroppar tyder på tidigare exponering för viruset. Enligt en studie publicerad i Journal of Clinical Microbiology, "75 och 90 procent av personer som testats positiva är medvetna de är infekterade. Det hävdar också att mediantiden för IgG-antikroppar upptäckt efter initial exponering 13 dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.