Hur befriar jag vänster arm & ryggsmärtor?

Lindra vänster arm och rygg är inte en enkel sak att göra eftersom det finns många olika orsaker. Vänster arm och rygg kan vara tillfällig eller långvarig och kan störa din dagliga livet. Innan de får behandling, se en läkare för att identifiera orsaken till smärtan. Det kan vara svårt att sätta fingret, så kommer läkarna brukar försöka olika förfaranden för att upptäcka ett botemedel. Tills de hittar svaret, kan de behandla smärtan så att du kan fungera igen
1.
Utröna orsakerna till vänster arm smärta. Se en hjärtspecialist för att utesluta en möjlig hjärtfel. Inse att armsmärta också kan bero på en skiva skada i nacken eller spinal trauma irriterande nerverna. Rådgör med en ortoped eller en physiatrist, båda tränade i att behandla smärta. Skaffa en datortomografi eller magnetkamera för att analysera problemet vid behov. Du kan ha dragit en muskel eller orsakat inflammation i armen som sitter vid ett skrivbord under långa perioder.
2.
Identifiera ryggsmärtor som en förutsättning för behandling. Var medveten om att vissa ryggsmärtor kan lösa sig inom några veckor. Läs möjliga orsaker såsom skiva skada eller spinal trauma. Kontrollera om stickningar eller domningar genom att trycka på huden för att se om du känner en sensation. Lär dig att det finns 23 skivor att urarta som du ålder. Du kan ha spinal stenos, ett tillstånd som sätter press på nerverna. Se en ortoped eller physiatrist som troligen för en MR eller datortomografi av ryggen.
3.
Betrakta ett centrum smärtlindring för arm-eller ryggsmärta eller båda. Följ eventuella anvisningar angående läkemedel, som kan vara anti-inflammatorisk, muskel relaxers eller förminskningsapparater smärta såsom kortison. Sluta röka och gå ner i vikt om det behövs. Undvik stress och korrigera din hållning. Ordna sjukgymnastik där massage och djup värmebehandlingar finns tillgängliga. Lära sig värdet av att utöva. Få injektioner om din läkare, dessa kan innehålla kortison epidurals i ryggraden eller lidoderm i triggerpunkter av en muskel. Undvik att bära tunga paket och hålla föremål nära kroppen. Om arbetar vid en dator, gå upp och gå runt var tjugonde minut. Var noga med att inte falla.
4.
Läs ryggövningar som föreslagits av din sjukgymnast. Ligg på rygg och platta korsryggen mot golvet och luta uppåt. Håll i 10 sekunder. Dra knäna mot bröstet och håll i 60 sekunder medan du ligger. Ligg på rygg och vrida knä åt sidan. Håll i 60 sekunder. Suppleant till andra sidan.
5.
Använd huskurer. Gör en varm kompress och lägg den på det skadade området under 20 minuter följt av is i 10 minuter. Ta täta promenader. Hyr en TENS-maskin från din läkare. Detta är en liten enhet med batterier och elektroder som fäster det smärtande området och orsakar vibrationer för att lindra smärta. Inköp gnuggar från apotek, speciellt de med capsaisin, ett derivat av varm paprika. Använd dessa med jämna mellanrum vid behov.
6.
Gå till en akupunktör för den urgamla kinesiska nålen behandling. Köp några naturläkemedel som capsaicin, ingefära eller gurkmeja. Besök en specialist på beteendeterapi eller biofeedback att lära sig att kontrollera muskelspänningar. Ta ett bad med Epsom salt. Besök en kiropraktor. Rådgör med en kirurg om inget annat fungerar.

Tips och varningar


 • Läs böcker som rekommenderas av American kronisk smärta Association, som "en tolv stegs program för att klara med kronisk smärta "av Dr Richard A. Sternbach.
 • Om ditt första försök på befrielse inte fungerar, fortsätta att försöka. Du vet aldrig när du kan komma över din lösning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.