Hur gör jag en A1c test lägre?

De HbA1C test mäter en persons genomsnittliga blodsockernivån under de föregående två till tre månader. Testresultatet rapporterna hur stor andel av blodets hemoglobin är belagda med socker. (Hemoglobin är ett protein i röda blodkroppar som transporterar syre. ) En person får diagnosen diabetes om hans HbA1c är 6,5 procent eller högre på två prov. Nästan 23. 600 tusen amerikaner-vuxna och barn-lider av diabetes, med 2010. Det finns åtgärder du kan vidta för att sänka ditt HbA1c

göra hälsosamma val Lifetime Habits


1.
Ät en hälsosam kost som är låg i godis och stärkelse. Proteiner och komplexa kolhydrater tar längre tid att smälta och in i blodbanan långsammare. Detta hjälper kroppen att hantera blodsockernivåerna.
2.
Motionera regelbundet. Musklerna använder socker i blodet som bränsle under träning. Detta hjälper till att hålla genomsnittliga blodsockernivån lägre över tiden. Motion bränner också kalorier och hjälper till att hålla extra pounds off.
3.
förlora övervikt. Redovisat extra pounds gör kroppen mindre känslig för insulin. Insulin är det hormon som hjälper till att reglera socker (även känd som glukos) i blodet. Om kroppen emot insulin, socker stiga. Om detta händer ofta nog HbA1c resultat kommer också att öka.
4.
Rådgör med en läkare om dessa steg inte lägre HbA1c testresultat till mindre än 6,5 procent. HbA1C resultat på 6,5 eller högre är tecken på diabetes. Mer allvarliga åtgärder såsom orala blodsocker-reglerande läkemedel eller skott insulin kan behövas för att få blodsockret under bättre kontroll.

tips och varningar


 • Sänkning HbA1C testresultat inte över en natt. Det kräver en rad livsstilsförändringar som blir vanor.
 • En läkare är en viktig partner i att avgöra hur man bäst förbättrar HbA1C testresultat. Okontrollerat högt blodsocker leder till diabetes. En person med diabetes har högre risk för hjärtsjukdomar, stroke, ögonproblem eller njursjukdom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.