Hur kontrollerar jag PD på en lensometer?

För att se korrekt bör den optiska mitten av ett skådespel lins placeras framför elev. PD eller pupillavstånd, är mätning av avståndet mellan elever och används för att bestämma var du tittar igenom dina linser och positionering den optiska centrum. En lensometer är ett optiskt instrument som används för att mäta makt i en lins och markera platsen för PD
1.
Placera höger lins av glasen på spektaklet bordet och lägre linsen innehavaren ned för att hålla glasen på plats. Optiker arbetar alltid med rätt objektiv först för att undvika förvirring. Se till att glasen är placerade så att framsidan linsens yta är vänd uppåt. Templen, eller öronsnäcka, av glasen ska peka bort från dig. Om man mäter en lins som inte finns i ramen, ställ den på bordet skådespel åt samma håll.
2.
Titta genom okularet och justera strömmen hjulet på höger sida av lensometer tills en uppsättning av tre linjer parallella kommer i att fokusera. Om receptet inte innehåller astigmatisk korrigering, kommer det att finnas en klar, fjärde raden, bildar ett kors. Om receptet innehåller astigmatism, kommer på fjärde raden inte vara i fokus.
3.
Rada upp mitt i korset, om alla linjer är i fokus eller inte, i centrum ring av riktmedlet. Riktmedlet ser ut som ett mål med numrerade ringar och ger dig möjlighet att placera linsen optiska centrum i mitten. När mitt kors linjer är i mittcirkeln av riktmedlet, lägre linsen innehavaren handtaget sitter på höger om lensometer nära okularet. Detta kommer att hålla linsen på plats.
4.
Mark linsen med märkningen enheten, som också finns till höger om okularet. Flytta handtaget bort från dig och ner, vilket kommer att placera tre prickar av bläck på linsen. Centret dot är den optiska linsens centrum. Detta används för att beräkna PD. Upprepa med vänster lins.
5.
Ta bort objektivet från lensometer att mäta PD. Om linser är redan i en ram, låg ram ner, linser upp och med hjälp av en linjal med millimeter, mäta centrum prick från en lins till centrum punkten för den andra. En genomsnittlig PD mäter mellan 58 och 73 millimeter men kan variera, beroende på University of Cambridge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.