Hur läker jag akne efter utgången av en period?

Acne är vanligt före, under och efter en menstruationscykel på grund av ett skifte i hormoner och stressnivåer. Intensiteten i finnar kan variera, men ofta kvinnor upplever finnar, pormaskar och andra akne fläckar i ansiktet och kroppen. Lyckligtvis vänder akne som uppkommer under en period ofta själv en gång hormonnivåerna återgår till det normala. Men om akne märken kvar, det finns sätt att bli av med fläckar och upprätthålla klar hud
1.
Använd akne ansiktet tvättar och adstringentia att rengöra och dra åt porer. Bakterier kommer in porerna kan utlösa en utbrytning. Ansiktsrengöring och läkemedel som gjorts speciellt för akne minska hudfett, bakterier och porstorlek för att lindra skador. Använd dessa produkter under och efter din menscykel att läka akne.
2.
Fråga din läkare om p-piller. Orala preventivmedel hjälper till att reglera hormoner nivåer och lugna överaktiva körtlar huden, vilket resulterar i färre finnar under menstruationscykeln.
3.
ta vitamintillskott. Kosttillskott såsom vitamin B6 och folsyra kan hjälpa känslighet minska huden och minska skador före och under menstruationen.
4.
Få mycket motion. Regelbunden motion genom aerobics, promenader eller joggning kan reglera hormonella nivåer efter en menstruationscykel för att stoppa finnar och ökar blodcirkulationen, vilket bidrar till hälsosamma, klar hud.
5.
Ät en hälsosam kost som innehåller färska val. Förpackade eller bearbetade livsmedel kan innehålla gifter som kan skada huden och utlösa akne. Anta en hälsosam kost rutin, och ta in massor av färsk frukt och grönsaker, fullkorn och mat rik på omega-3, som lax och nötter, för att upprätthålla tydliga, frisk hud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.