Kinesiska örter att stoppa håravfall och eliminera grått hår

För tusentals år, såg kinesiska örter på de villkor av sina patienter "hår som ett tecken på inre hälsa och vitalitet. En hälsosam hår visade att hela människan var i balans. "Bra hår" inte var ett mål i sig utan ett resultat av god hälsa. För detta ändamål utvecklat naturläkare naturliga formler för att behandla kroppens cirkulatoriska, hormonella och tarmsystem.

Han Shou Wu eller för TI

herbalist första syftar till att förbättra näring i huvudet och hårbotten. Rättsmedel innehålla örter "FO-ti'', även känd som" han Shou Wu,''som översätts till l "mannen med mörkt hår. ". Denna ört är känd som "långt liv ört. " Det är krediteras med att bygga upp blodet, stärka hårrötterna och hjälper till att återställa hårets naturliga färg. (Ref. 2)

Reishi Svamp

traditionell kinesiska örter kallar Reishi "svampen i odödlighet. " Den gynnas att bygga ett starkt immunförsvar, som hjälper till att balansera alla andra system. Används för mer än 2000 år, är Reishi mer mycket uppskattad i Asien än ginseng. Det gynnar hela kroppen och är en av ingredienserna i många kinesiska hår behandlingar. (Ref. 4)

Schizandra

kinesiska och andra naturläkare anser Schizandra vara den bästa örten för att bevara ungdomlighet och som ett stöd till cirkulations-och nervsystemen. Därför är det vanligt i håret formler. I en studie där det användes med andra örter, rapporterade forskare "kurer för alopeci (håravfall)''för 117 patienter av 146. (Ref. 4)

Swertia

Den" orientaliska Materia Medica "avser till ört Swertia som "80 procent effektiv vid behandling av alla fall av håravfall. "Forskare tror att det ökar cirkulationen i det område där den tillämpas lokalt. Du kan få det i USA som tonic Gentax. (Ref. 1)

Rehmannia eller Shu Di Huang

Som en viktig ingrediens i anti-aging formler Rehmannia en stark blod tonic som är tänkt att stärka hår förnyelse tillsammans med sexuell styrka. Det stärker njurar och binjurar funktioner, och som bidrar till den totala vitalitet inklusive hårbotten och hår. (Ref. 4)

Dang Gui eller Dong Quai

herbalists överväga denna ört bland de bästa för att frigöra blodet att cirkulera friare och hjälpa till att återställa hormonbalansen. Det i sin tur kan stoppa och vända håravfall, örter säga. (Ref. 4)

Salvia

Salvia sägs att vitalisera omsättning, medhjälp fritt flöde. Modern forskning i Kina och Japan ger visst stöd till naturläkare, som tror detta ört förbättrar hjärt-kärlsystemet och därmed ökar flödet av näringsämnen till hårbotten och hår. (Ref. 1)

Formula Erzhi Wan

Erzhi Wan är en blandning av två örter, eclipta alba och Ligustrum lucidum (Nu-Zhen-Zi). Institutet för traditionell medicin anser det vara den enklaste och mest effektiva formeln för håravfall och färgning. Används internt, är eclipta alba en tonic till lever, njure och blod. Externt mörknar det håret och stimulerar hårbotten. Ligustrum lucidum är en liknande tonic och traditionellt har använts för tidigt åldrande av håret. Naturläkare rekommendera den av sig själv eller som del av en formel. (Ref. 3)

Formler Zhangguang 101 och Fabao 101

Dessa formler finns i många kinesiska butiker i USA. De innehåller "ingefäran, ginseng, Astragalus, Tang-kuei, cnidium, persica, Carthamus, salvia" och några andra onoterade ingredienser. I en studie med 8300 patienter under en tremånadersperiod, visade 62 till 91 procent av deltagarna positiva resultat beroende på deras särskilda typ av håravfall. Båda varumärkena är i stort sett samma. (Ref. 5)


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.