Orsaker och risker för störningar

Förutom att vara otroligt obehagligt, kan elektriska stötar vara farligt. En chock är kroppens naturliga reaktion på elektrisk ström passerar genom den, vilket kan orsaka brännskador, muskel-och benskador och nervös nedskrivningar system. Som Cornell University konstaterar en elektrisk ström med en spänning så svag som 70V kan potentiellt dödlig utgång. De exakta effekterna av en chock, men varierar beroende på ett antal faktorer, bland annat storleken offret och källan till chock.

Statisk elektricitet

En av de vanligaste typerna av störning som människor möter i sin vardag är ett resultat av statisk elektricitet. Statisk elektricitet är en friktion-inducerad, stationär elektrisk laddning, vilket betyder att den stannar på en plats eller föremål tills det utsläpp. Avgiften bygger upp när två ytor gnids och utbyta elektroner. En yta blir negativt laddad, medan den andra blir positivt laddad, vilket skapar en elektrostatisk attraktion. Det är därför när du upprepade gånger gnida en ballong mot tyg eller hår, kommer det så småningom "fastna" på den. Som Oklahoma State University varnar, är en av de vanligaste riskerna för elektrostatiska stötar vidröra eller rengöring av dataskärmen.

Kraftledningar

Kraftledningar är tjocka kablar som bär el till bostäder, företag, fabriker och andra områden . Även om de är vanligtvis svävande högt över samhällen och vägar på stolpar och pyloner, i skymundan är borta, de kan fortfarande potentiellt orsaka elektriska stötar. Som Texas A M anteckningar, lång, mobil utrustning, såsom frontlastare --- och saxliftar --- representerar några av de största riskerna i form av chocker kraftledning. Operatörerna kan ibland underskatta höjden av linjer samtidigt som den höjer en arm eller plattform, eller kan råkar stöta dem medan utrustningen är mobil. Andra orsaker till störningar kraftledning omfatta stormar och bilolyckor, vilket kan slå spänningsförande ledningar ner till gatunivå.

Förlängningssladdar

som statisk elektricitet, förlängningssladdar utgör en inhemsk risk för elektriska stötar. Enligt Princeton University, är förlängningssladdar endast avsedd för tillfälligt bruk, och överanvändning kan orsaka sladdar till striden eller isär utsätta sina levande och farliga interiör ledningar. Sladdar med särskilt lätt och tunn skyddande beläggningar är ännu större risker för störningar.

Lightning

Lightning är den ultimata chock, och kan leverera, i en enda serie, 100 miljoner volt. Även sannolikheten att du kommer att få träffas av blixten är otroligt låg, innebär det ändå en potentiell risk. Enligt University of Florida IFAS Extension, dödar blixtnedslag 100 personer --- genomsnitt --- varje år i USA. I många fall av blixtnedslag, är offer med hjälp av elektriska apparater, såsom TV och telefon, eller är i närheten av vatten fixturer, som tvättmaskiner och sänkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.