Tips för att sluta tobak

Enligt American Cancer Society, både röktobak och konsumerar det i en rökfri form, till exempel tuggtobak eller snus, är skadliga. Båda skapar ett beroende av nikotin, och båda kan orsaka mun och svalg cancer. Rökstopp är en viktig steg att ta för din hälsa, men det är inte lätt. Att vara medveten om tips kan göra processen enklare.

Informera dina vänner och familj

Berätta för dina vänner och familj som du kommer att vara rökstopp. Inte bara detta hjälper bekräfta ditt beslut att sluta, det ger dig också en möjlighet att låta dem veta att du kan vara irrationella eller irriterad under de kommande veckorna. Fråga dem för deras stöd och förståelse under denna period.

Välj en dag att sluta

Oavsett om du väljer att hoppa i morgon eller nästa vecka, som en sluta datum. Oavsett om du bestämmer dig för att sluta röka cold turkey eller du bestämmer dig för att du hellre vill avvänja dig från nikotin, besluta om en dag när du blir stoppad. Välj den dag och hålla fast vid det. Detta kommer att hindra dig från att vara svävande om när du är att sluta, vilket kan hindra dig från att sluta alls.

Drick mycket vatten

Konsumerar en ökad mängd vatten hjälper spola nikotin och andra spår kemikalier ur din kroppen, och dricka vatten hjälper att ersätta den muntliga känslan av cigarettrökning. Håll ett glas vatten inom räckhåll, och placera en flaska vatten på skrivbordet på jobbet.

Bli av med alla tobaksvaror

När du vill sluta röka, bli av med alla de piporna som du har i ditt hem. Detta omfattar inte bara tobak utan också sådant som askkoppar, rör och påsar tobak. Om objekten har sentimental mening, ge bort dem, men inte tillåter dem att stanna kvar i ditt hem.

Fortsätta att försöka

Även om du ger efter och använda tobak efter att du har valt att sluta, det betyder inte att som du inte kan sluta. Människor gör misstag, och människor har bortfaller. Det viktiga är att vara medkännande med dig själv och sedan gå vidare. Kom ihåg att det kan ta flera försök innan du har sparkat en vana, och rökning i dag betyder inte att du kommer att röka i morgon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.