anordningar för att ta bort öronvax

Örat tillåter en att höra och använder öronvax inne som en typ av självrengörande mekanism. När öronvax bygger upp och blir ett problem, finns det några enheter som du kan använda för att säkert ta bort överflödig vax från örat. Enstaka, noggrann rengöring av överflödigt vax håller öronen friska.

Spruta

En spruta för bevattning är en skonsam metod för att avlägsna vax från örat. En spruta fylld med en lösning av salt och ljummet vatten. Sprutan är placerad i örat och lösningen pumpas in, sedan försiktigt bort från hörselgången.

Drops

Droppar av mineralolja, baby olja, eller väteperoxid kan släppas in i hörselgången för att lossa vax eller blockeringar. Låt droppar av olja eller peroxid att sitta i kanalen i några minuter innan du tar bort. Oljan eller peroxid kan avlägsnas genom att luta huvudet och låta det ämne som rinner ut.

Kyrett

En kyrett är en anordning som ska användas endast av läkare eller sjuksköterska för att avlägsna vax. En kyrett är en liten öra sked som skrapar överskottet eller påverkade öronvax ur hörselgången. Användningen av en kyrett kan vara lite obehagligt, eller ens smärtsamt, men det är oftast framgångsrik i att ta bort öronvax.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.