delar av nagelbädden

nagelbädden är ansvarig för att hålla spiken plattan -. Nageln eller tånagel-på plats. Nagelbädden består huvudsakligen av mjuk vävnad och proteiner, nagelplattan består av semi-genomskinliga keratin, som ligger fast på ytan av nagelbädden. Nagelbädden också värd en mängd kapillärer, som tratt blod genom nagelbädden och ge det dess karakteristiska rosa utseende.

Dermis

dermis vävnad, finns under nagelbädden, är det djupaste vävnad bifogas ben. Överhuden sitter på toppen av dermis, som innehåller ett flertal spår som löper längs hela på spiken.

Epidermis

I anslutning till dermis är överhuden, de yttersta vävnad som sitter under nageln. Överhuden innehåller små spår att låta spikhuvudet att röra sig och växa. Enligt SalonGeek. com är överhuden kallas också sängen epitelet.

Hyponychium

hyponychium hänvisar till området för mjuk hud hittades under den övre kanten av spiken plattan, där nageln växer ut. Enligt Hooked on Nails. com är det delvis finns under nagelbädden och den "fria kanten", eller i slutet av finger eller tå spets.

Proteinfibrer

nagelbädden är ansvarig för släppa proteinfibrer till nagelplattan som gör plattan till flex och böja. Den är också ansvarig för att hålla nagelplattan tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.