frågor om kontaktlinser

Kontaktlinser, lite skivor som passar direkt på ögat, rätt synproblem på samma sätt som vanliga glasögon, genom att styra det inkommande ljus på näthinnan. De arbetar för närsynta personer som har svårt att se föremål på avstånd och framsynta människor som har svårt att se på nära håll. Det finns många frågor om kontaktlinser, inklusive vem som kan bära dem hur länge kan du bära dem, de kan ändra verkligen ögonfärg och hur mycket kostar dessa?

Vem

Människor som har synproblem och behöver glasögon är kandidater för kontaktlinser. Enligt University of Michigan Kellogg Eye Center, de flesta människor kan använda kontaktlinser. Det finns undantag. Dessa är personer med täta ögoninfektioner, svåra allergier, torra ögon, en arbetsmiljö som är smutsiga eller dammiga och alla som är oförmögen att ordentligt hand om och bevara linser

Hur lång tid

Hard kontaktlinser var de ursprungliga kontaktlinser, men de kunde inte bäras under lång tid eftersom de inte tillät syre till hornhinnan. Nya versioner av hårda kontakter (Gaspermeabelt) tillåter nu syre till hornhinnan. De flesta människor har nu bytt till av mjuka kontaktlinser, inklusive dagligt slitage, som kan bäras under längre perioder. Enligt Ögonvård Källa, förlängd användning linser är mjuka linser som kan bäras i upp till sju dagar utan Uttag, inklusive sovande.

Färg

Kontaktlinser kan köpas i många färger, för de människor som antingen inte inte gillar deras naturliga ögonfärg eller som vill ha en annorlunda utseende då och då. Vid guldfärgade kontakterna hemsida finns en lista över de erbjudna färger, från de mest uttalade färgförändring lysande blått till de minst byte av blått. De mest populära färgen säljs är sant safir, med blå och grön följande bakom. Guldfärgade kontakterna erbjuder också speciella Halloween kontakter för dem som vill ha ett öga ändra låta deras kostym.

Kostnad

Den ursprungliga kostnaden för kontaktlinser inkluderar ett besök för en synundersökning och viss vägledning om slitage och vård av linser. Enligt American Optometric Association, är en fullständig synundersökning nödvändigt innan bär kontakter. Detta besök skulle också inkludera försöker linser för att få bästa passform, utbildning i att sätta in linserna ordentligt och vägledning i att ta hand om kontaktlinser. Eftersom linserna bärs, skulle det finnas uppföljningsbesök för att övervaka användningen. När en person är bekväm med sin kontaktlinser, kunde hon välja att inte köpa dem från hennes öga leverantör, men besök någon av de många webbplatser som säljer kontaktlinser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.