frusen skuldra rehabilitiation övningar

Om du är mellan 40 och 60 år, är du mer benägna att ha frusen skuldra, enligt American Academy of ortopeder. När axeln gör ont, folk tenderar att gynna den. Denna orörlighet kan förvärra problemet. Frusen skuldra (lim capsulitis) är ett tillstånd med nedsatt rörelseförmåga och stelhet, vilket gör det svårt att göra vardagliga rörelser. Det utvecklas gradvis och kan ta ett år eller två att lösa. Den första raden med behandlingen är rehabiliterande övningar.

Handduk Stretch

Med frusen skuldra, når upp över huvudet blir svårt. Hemma kan du göra en sträcka med en handduk. Ta med handduk bakom ryggen. Din nonaffected arm håller ena änden av handduken i 45 graders vinkel medan den andra armen håller den motsatta änden av handduken lägre mot midjan. Dra handduken försiktigt bort med den drabbade armen.En mer utmanande version är att drapera den handduk över nonaffected axeln. Håll ena änden av handduken med handen på nonaffected sidan. Ta den andra armen bakom ryggen och ta tag i andra änden av handduken. Nu punkt armbågen på nonaffected uppåt mot taket. Samtidigt håller den andra änden av handduken fast bakom ryggen. Tum fingrarna längs handduk mot varandra för mer av en sträcka.

Arm Cirklar

Det finns flera versioner av en arm cirkel övning. Det enklaste är att ligga på opåverkade sidan av kroppen. Med armen, röra din hand till din axel. Gör långsamma cirkulära rörelser med armbågen medurs och moturs. Att avancera från denna version, utföra övningen när du sitter. Så småningom kan du stå upp och föra armen rakt ut framför dig. Då cirkel armen medsols och motsols för 20 till 30 sekunder.

Pendulums

Håll ena änden av en hantel (5 till 8 pounds) eller en gallon kanna fylld med vatten eller sand. Låt armen hänga löst vid din sida. Nu, som om armen är en pendel, låt vikten cirkel i små rörelser. Tvinga inte rörelsen utan skapa momentum. Håll cirkeln färre än 12 inches i diameter, ger råd Joanne Terran från Energy massage.

Wall genomsökning

Du vill uppmuntra overhead nå till "frigöra" axeln. Stå med den drabbade sidan intill en vägg. Böj armbågen på den drabbade sidan. Sakta gå fingrarna upp väggen så att armen stiger overhead. Försök att utföra övningen på ett smärtfritt intervall.

Ball Squeeze

Ta en liten uppblåsbar boll som inte är för fullt med luft så du kan pressa det ganska enkelt. Placera bollen under din påverkade armen mellan armhålan och sidan. Nu använder axeln styrka, att försöka tvinga bort bollen och ändra dess form. Kontrakt och slappna av 10 till 15 gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.