hur lipider genereras

Lipider är naturligt förekommande ämnen som utgör en heterogen grupp av fetter, oljor och vaxer. När levande organismer tar i väte, kol och syre, börjar de en process som bildar lipider

Växter

Enligt universitetet i Cincinnati, genom en process som kallas fotosyntes, växter gör enkla kolhydrater även känd som glukos. Dessa enkla kolhydrater är sedan genereras i anläggningen triglycerider och lagras för frögroning.

Växtätare

En stor del av kosten för en växtätare eller växtätande djur, består av vegetabiliskt fett. När ett djur förbrukar växter, metaboliserar djuret fettet och förvandlar dem till triglycerider och andra fetter för dess organ, enligt andra meningar.

Allätare

Enligt Virtual Teacher Aide, när allätare äter växter och djur, deras organ tur fettet från dessa organismer kommer in på mer komplexa lipider. När kolhydrater konsumeras i överskott, omvandlar kroppen dem till triglycerider eller andra fetter. Dessa andra fetter kan steroider göras i kroppen, kolesterol och fosfolipider, som är vad kroppen använder för att skapa cellmembran och möjliggöra upptaget av fettlösliga vitaminer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.