hur man sätter i Multi-Focal kontakter

Multi-Focal kontakter fungerar på samma sätt som progressiva glasögon, förutom att de är slitna inuti ögat. Multi-Focal kontakterna tillåter bäraren att se både på nära håll och på långa avstånd genom att tillhandahålla olika förstoring områden. Att sätta i Multi-Focal linser är exakt samma som att i andra typer av kontaktlinser. Det kan dock ta lite tid för bäraren att anpassa sig till de förändrade förstoringar av Multi-Focal linser när de är på plats
1.
Tvätta händerna noggrant med en antibakteriell eller desinficerande handtvål före sätta i Multi-Focal kontakter. Skölj händerna med rent vatten och torka dem på en ren handduk. Om möjligt, använd en luddfri handduk så att fiber partiklar inte fastnar på fingrarna.
2.
Öppna fallet kontaktlinser genom att skruva loss toppen. Öppna en sida i taget och alltid börja med samma sida, antingen vänster eller höger. Detta är viktigt för människor som har olika recept kontaktlins för varje öga, så att linserna inte blandas ihop.
3.
Sätt fingret i kontakt linsetuiet och ta försiktigt bort kontakten. Placera den i handflata och skölj den ordentligt med kontakten lösningen. Rör inte spetsen på kontakten lösning flaskan till kontakt eller din hand.
4.
Placera kontakten på pekfingret av din dominanta hand. Hålla öppna den övre och nedre delarna av ögat med långfingret på samma hand och den andra handen.
5.
Flytta ditt pekfinger långsamt mot ögat tills kontaktlinser pinnar till det. Flytta fingret borta från ögat och släppa din övre och nedre området kring ögonen.
6.
Upprepa processen för att placera den andra Multi-Focal linser i det andra ögat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.