hur man tillåter funktionshindrade att köra bil

Många personer med funktionshinder, inklusive personer som använder rullstol kan köra bilar. Även vissa tetraplegi människor som i huvudsak förlamad från halsen och ner kan köra bilar med rätt anpassad utrustning. De nödvändiga anpassad utrustning varierar beroende på en persons funktionshinder, begränsningar och behov. Förmågan att köra bil gör att personer med funktionsnedsättning att fungera mer självständigt. Det kan förbättra någons livskvalitet
1.
Gå till en rehabiliterande drivande specialist för en utvärdering. Specialisten analyserar vilka utmaningar föraren möter när du försöker köra bil. Till exempel har han svårt att komma i och ur bilen? Kan han använda pedalerna? En läkare, socialarbetare eller arbetsterapeut kan hänvisa till en rehabiliterande drivande specialist om hjälp. Du kan också kontakta institutionen för rehabiliterande tjänster i ditt tillstånd att begäran om hänskjutande.
2.
Köp en van med en rullstolslyft om personen med funktionshinder måste förbli i rullstol medan körning. Du kan ha förarsätet avlägsnas så att rullstolen får plats bakom ratten.
3.
Har en roterande plats installerade om personen inte behöver stanna i en rullstol under körning men har svårt att komma i och ur bilen.
4.
Har handreglage installerat om personen inte kan fungera fot kontroller.
5.
har anpassat speglar, reglage för till exempel blinkers och vindrutetorkare, säkerhetsbälten och andra tillbehör installeras om det behövs.
6.
boka en tid med ett rehabiliterande drivande specialist om personen med funktionshinder behöver hjälp att lära sig att köra bilen med anpassad utrustning.

Tips och Varningar


 • Medan många människor med funktionshinder kan säkert köra med rätt anpassad utrustning, vissa kan inte. Det beror på varje persons individuella behov och förutsättningar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.