hur pop öronen efter ett dyk

Det finns varierande trycknivåer i ditt inre, yttre och mellanörat som orsakar trumhinnan i ditt öra att sträcka. Detta händer oftast när du går dykning under vattnet, vilket resulterade i illamående, smärta, yrsel och ibland blödning. För att förhindra allvarlig skada på dina öron, måste du lära dig att utjämna trycket i öronen före och efter ett dyk. Detta kan göras genom att spräcka örat efter dykning under vattnet för att förhindra känslan av öron är igensatt. Du måste göra detta på rätt sätt och försiktigt så att du inte skadar din trumhinnor.
1.
Descend fötterna först i vattnet när du dyker. Du kan behöva utöva fördubbla kraft poppar dina öron när du går ner med huvudet.
2.
Squeeze näsan mellan tummen och pekfingret. Andas ut försiktigt, blåser luft genom näsan så att luften för att flytta till örat är död utrymmen. Detta kommer att utjämna trycket i öronen. Se till att du inte blåser alltför hårt för att förhindra öronen från att skadas.
3.
Sträck på nacken och vicka din käke från sida till sida och samtidigt klämma näsan. Svälj när du gör detta om öronen fortfarande vägrar att pop.
4.
Flytta den nedre raden av tänderna framför den översta raden att likna en underbett. Håll klämma näsan och blåser försiktigt luft genom näsborrarna till pop öronen. Svälj när du börjar känna trycket byggnad i öronen.

Tips och varningar


 • inte fortsätter att utjämna trycket i öronen om du inte kan göra så efter ett par försök. Vänta tills trycket att sjunka före upprepa alla stegen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.