saker som kommer att ändra ett ekokardiogram resultat

En ekokardiogram använder ultraljud vågor att producera en bild av hjärtmuskeln och hjärtats ventiler för diagnostiska ändamål. Det är en av de mest använda testerna för att diagnostisera sjukdomar och störningar i hjärtat. Ultraljudet visar form, rörelse och storleken på hjärtat och dess klaffar, utan också visar att blodflödet genom hjärtat. På grund av dess belysande egenskaper är ett ekokardiogram särskilt effektiv i att föra fram i ljuset fysiska hjärtat avvikelser att andra tester inte kan fånga.

mitralisklaffstenos Framfall

mitralisklaffstenos Framfall uppstår när mitralisklaffen inte fungerar ordentligt. Enligt Medic8, styr mitralisklaffen flödet av blod mellan de två kamrarna på vänster sida av hjärtat: vänster förmak och vänster kammare. En väl fungerande mitralisklaffstenos tillåter blodet att flöda från vänster förmak till vänster kammare, men inte tvärtom. I en dåligt fungerande mitralisklaffstenos, klaffarna av ventilen är disketten. Detta floppiness kan ses på ultraljud och kan ibland orsaka blod läcker på fel sätt genom ventilen, som kan orsaka hjärtklappning, andfåddhet eller bröstsmärtor.

förstorat hjärta

Ett ultraljud är utmärkt för att upptäcka förstorat hjärta. Den normala storleken på ett mänskligt hjärta är ungefär lika stor som en knytnäve, och att varje ökning i storlek än vad som kan vara anledning till oro. Enligt American Heart Association, hänvisar hypertrofi till utvidgningen av ett organ på grund av en ökning av cellstorlek, som kan orsakas av en förtjockning av hjärtmuskeln på grund av ökad arbetsbelastning. Detta kan bero på hjärtsjukdom eller högt blodtryck. Ekokardiogram kan också upptäcka utvidgade ventriklarna eller en utvidgning av hjärtat på grund av skador som får muskeln att försvagas.

Hål i mitt hjärta

Ett hål i hjärtat är en medfött hjärtfel som kan förändra det normala flödet av blod genom hjärtat. Vissa barn föds med ett hål i membranet, vilket förhindrar blandning av blod mellan de två sidorna av hjärtat, eller i en kammare. Ett hål i hjärtat kan orsaka syrerikt blod blandas med syrefattigt blod och orsaka syrerikt blod pumpas genom lungorna en andra gång. En blåsljud kan indikera ett hål i hjärtat, och ytterligare tester med ett ekokardiogram kan bestämma antal, omfång och lokalisering av eventuella hål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.