tecken på för mycket nikotin

I själva verket att TENS stimulering blocken smärtsignaler nerver normalt skulle överlämna till hjärnan. TENS-apparaten också verkar för att stimulera hjärnans utsläpp av kemiska endorfiner som fungerar som smärtstillande medel.

Smärta

En TENS-apparat är standard inom idrottsmedicin och sjukgymnastik. Det är ofta används för att minska stressen och lindra muskelkramper. Regelbundna TENS behandlingar kan stöd för att öka patientens rörelseomfång, och i vissa fall kan påskynda läkning.

kroniska sjukdomar och skador

Läkare och kiropraktorer kan ordinera TENS behandling. Akuta skador som sträckningar och stukningar, kan kräva mindre än en vecka av behandlingar. Människor som lider av kroniska sjukdomar som ledgångsreumatism ibland rekommenderas att använda enheten flera timmar per dag under mycket längre perioder. Amputerade behäftad med fantom-lem smärta ofta använda sig av TENS behandling på en nästan konstant. Cancerpatienter eller personer som återhämtar sig från allvarliga olyckor tycker ibland att smärtan-blockerande funktionerna i en TENS-apparat för dem lättnad.

muskeltoning

Olika företag började marknadsföra varianter av TENS maskinen i slutet av 1980, fakturering produkten som en muskel-toning enhet. TENS enheter förorsakar muskler att dra ihop och slappna av, och många påståenden som TENS behandling skulle tillåta människor att uppnå tonas, muskulösa kroppar utan motion. De fordringar vanligtvis inriktad på användare att uppnå en platt mage på rekordtid.Enligt Vanderbilt University, finns det inga bevis för att TENS enheter ger den typ av muskeltillväxt och tonen som utlovas av tillverkare av dessa produkter.

TENS varningar

TENS enheter aldrig bör användas av gravida kvinnor eller personer med pacemaker. En person utsatt för anfall rekommenderas att avstå från att placera ledande fläckar av en TENS-apparat på huvudet. De med blodtryck eller kärlproblem ska aldrig placera fläckar på huvudet eller nacken område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.