Definitionen av retrovirus viruset livsform

Retrovirus är en grupp av RNA-innehållande virus som orsakar sjukdomar hos ryggradsdjur t. ex. fåglar och däggdjur, inklusive människan. Viruset som orsakar AIDS är ett retrovirus

Virus 101

Virus är partiklar mindre än bakterier som förblir vilande tills de får inne i en. levande värd. Virus innehåller DNA eller RNA och injicera detta genetiska material i värdens celler. Virus tar sedan över cellernas funktioner.

Retrovirus

I likhet med andra virus, är retrovirus inte levande varelser. De bara "kommer till liv" när de går in en mängd celler. Retrovirus innehåller RNA och protein omvänt transkriptas. Utanför en värd, är retrovirus omges av ett protein kapsid, som är täckt i ett fett kuvert.

Klassificering

Retrovirus är grupperade i sju släkten. Dessa virus innehåller alla RNA i stället för DNA och infektera ryggradsdjur. Kollektivt de också kallas en RNA tumör grupp.

Infektion

De gränssnitt lipid kuvertet med den mottagande cellens membran i början av infektionen. Retrovirus injicera sina RNA och omvänt transkriptas i cellerna. Det omvända transkriptas använder RNA som mall för att göra DNA, som gör att viruset att ta över värdceller.

Sjukdomar

Retrovirus orsaka tumörer och degenerativa sjukdomar, inklusive immunbrist. Det finns fyra kända mänskliga retrovirus. Dessa retrovirus orsaka olika typer av HIV, lymfom och leukemi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.