Hur hittar jag en gastroenterolog som specialiserat sig på ulcerös kolit?

Ulcerös kolit är en sjukdom som orsakar blåsor eller sår utvecklas i mag-tarmkanalen, enligt National Library of Medicine. Symtomen omfattar magsmärtor, blodiga tarmrörelser, viktminskning, dålig aptit och blodbrist. Alla gastroenterologer --- läkare som utbildats för att behandla problem i matsmältningssystemet --- har de kunskaper och färdigheter för behandling av ulcerös kolit, finns det ingen anledning att hitta en subspecialist läkare eftersom alla gastroenterologer kan behandla sjukdomen. Det finns fyra huvudsakliga sätt att hitta en gastroenterolog för att behandla ulcerös kolit.
1.
Fråga din husläkare. Din husläkare kan hänvisa dig till en närliggande gastroenterolog om du lider av ett fall av ulcerös kolit. Eftersom din läkare är bekant med din medicinska historia och omständigheterna i din sjukdom, kan han lämpligt skräddarsy sin remiss till en specialist för att se till att du hittar en gastroenterolog som passar dina behov.
2.

Sök bland professionella resurser. Professionella grupper som den amerikanska Gastroenterologiska Association, American College of Gastroenterology och det amerikanska läkarförbundet alla erbjuder online-verktyg som hjälper dig att hitta en gastroenterolog i din kommun. Dessa verktyg låter dig söka efter stad, stat eller postnummer, AMA verktyget kan du skräddarsy din sökning till endast gastroenterologer. Sökresultat ge fullständig kontaktinformation för närheten gastroenterologer så att du kan boka tid för att få behandling för din ulcerös kolit.
3.
Kontrollera med patient grupper som kämpar. Ideella grupper som kämpar om att hjälpa patienter med specifika sjukdomar erbjuder ofta verktyg för att hitta läkare som behandlar sjukdomen. Till exempel ger Crohns och kolit Foundation of America ett online-verktyg som hjälper dig att hitta en gastroenterolog i din kommun. Sök efter stad, stat eller postnummer, du kan också skriva ut stiftelsens full katalog av medlem läkare med fullständiga kontaktinformation. Du kan också ringa stiftelsen på 800-932-2423 om hjälp med att hitta en lokal gastroenterolog.
4.
Kontakta din sjukförsäkring. Sjukförsäkring planer upprätthålla kataloger av specialister --- som gastroenterologer --- som accepterar din sjukförsäkring, och de brukar ge sökbara listor eller verktyg i deras företagens webbplatser för att hjälpa dig hitta närliggande in-operatör. Du kan också ringa kundnummer servicetelefon som finns på din försäkring kortet för att få hjälp att hitta en gastroenterolog i närheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.