Hur identifiera ansiktssvullnad

Svullnad i ansiktet, eller ansiktsödem, är en ansamling av vätska i vävnaderna i ansiktet. Detta tillstånd kan inträffa när som helst, oavsett anledning. Svullnad i ansiktet kan ge hela ditt ansikte eller bara en del av det en deformerad utseende, som kan pågå i några minuter eller flera dagar. Vissa omständigheter, villkor eller sjukdomar kan orsaka ditt ansikte att svälla, men det finns sätt att effektivt diagnostisera ansiktssvullnad
1

Undersök ansiktet med en upplyst spegel, eller se till att rummet är väl upplyst. Leta efter några smärtsamma och röda eller rosa knölar eller en grupp av mindre knölar i ansiktet eller pannan. Dessa symtom kan betyda att du har en hudinfektion som akne, karbunkel eller kokar.
2.
Leta efter smärtsam svullnad i närheten av en eller båda öronen. Smärta som åtföljs av en feber när man tuggar eller svälja kan tyda på att du har påssjuka. Det påssjuka är en smittsam virusinfektion som drabbar parotis körtlar som ligger framför och under öronen.
3.
Leta efter fet, flagnande, röda områden på kinderna, i vecken av näsan och områden nära hårbotten. Dessa symtom kan betyda att du har en hudirritation orsakad av SEBORRE eller acne rosacea.
4.
Leta efter någon fast smärtfri klumpar på din hals, huvud eller ansikte. Dessa är sebaceous cystor. Dessa små långsamt växande cystor är en samling av olja under huden.
5.
Sök svullnad i dina ögon och läppar samt alla utslag som liknar myggbett. Dessa symtom kan vara från nässelutslag eller en allergisk reaktion. Om svullnaden blir allvarlig, eller din hals blir tätt och du har svårt att andas, gå till akuten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.