Kegel övningar för bäckenet

Många kvinnor upplever ansträngningsinkontinens någon gång under sitt liv. Du kanske har märkt urinläckage när du nyser, hostar eller skrattar. Det kan vara mycket pinsamt och begränsa dina aktiviteter och livsstil. Ett behandlingsalternativ för urininkontinens gör Kegel övningar. De bidrar till att stärka golvet i bäckenet.

Orsaker till inkontinens

Det finns ett antal orsaker till varför din urinblåsa kan vara läcker. Bäckenbottenmuskulaturen kan försvagas av graviditet, förlossning, trauma, strålning, fetma, åldrande och även från en tidigare bäckenoperation, vilket inkluderar hysterektomi. Efter en försvagning av bäckenbotten kan urinblåsan och urinröret koppla av från sin normala position. Tryck i buken från nyser, hostar eller skrattar eller enkla lyft kan resultera i en oavsiktlig förlust av urin.

Kegel träningen

Kegel övningarna kräver inte speciell utrustning eller kläder. De är lätta att lära sig, och kan göras var som helst när som helst. Du kan göra dem så ofta du vill utan att någon är medveten om att ni gör dem. Du kan stå i kö i affären eller sitter på en film. Ju oftare du gör din Kegel övningar, desto snabbare kommer du att märka av fördelarna.

Kegel övningar

För att utföra Kegel övningar, fokusera på specifika muskler. För att utföra Kegel övningarna korrekt, kontrakt som om du försöker att stoppa din urin ström. Också dra ändtarmen som om du försöker att inte passera gas. Kontrakt din anus. Försök att hålla varje Kegel för en långsam räkna till 5. Det kan vara svårt att hålla i början, men ju mer du övar, desto enklare blir det. Bäckenbotten blir starkare som du gör Kegel övningarna korrekt. Spänn bäckenbotten innan du nyser, få upp från en stol, skratta, hosta eller lyfta, och du kommer att drabbas mindre av urininkontinens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.