är svullnad i ansiktet behandlas med steroider?

Ansiktssvullnad kan börja utan varning. En person kan verka helt friska och vakna upp med ett svullet ansikte på antingen den ena eller båda sidor. Den svullnad kan vara både frustrerande och orsaka obehag. Den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology uppger att det finns steroider behandlingar såsom Kortison som kan hjälpa någon upplever svullnad i ansiktet

Orsaker

Face svullnad kan inträffa som ett resultat av en allergi eller känslighet för lite mat, kemiska eller naturliga produkter som pollen, damm eller kvalster. Sådana svullnad också resultat från Kimura's sjukdom, en icke-smärtsam svullnad i halsen eller ansiktet. Johns Hopkins Arthritis Center Detta villkor är vanligare i asiater och unga vuxna.

Orsaker

Behandling av svullnad i ansiktet beror på orsaken och oavsett om svullnad fortsätter. Om allergier eller någon typ av känslighet gör att ansiktet sväller, ta bort källan till irriterande kan ofta lindra problemet. Vissa steroider kan också orsaka svullnad i ansiktet. När problemet är lindras, ansiktet återgår till det normala.

Behandling

För många, svullnad av ansikte och hals är kritisk och kräver omedelbar läkarvård, speciellt när utsidan svullnad åtföljs av halsen svullnad stängd, vilket gör andningen. Sök läkarvård omedelbart om så är fallet.

I fall av Kimura's sjukdom, en form av steroider som kallas kortikosteroider ofta ordinerats av läkare för att minska svullnad symtom. Kortison kan också användas för att minska den ömhet och svullnad i samband med inflammation. I vissa fall kan operation vara ett möjligt botemedel. Alltid rådgöra med din läkare för råd och behandling alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.