Varför är kolesterol förestrad?

En alkohol reagerar med en syra utgör en ester. Då kolesterol besitter-OH grupp karakteristiska för alkohol, kan den förena med en fettsyra att bilda en syra. Estrar av kolesterol kan orsaka åderförkalkning, men de är fysiologiskt viktiga

Transport av kolesterol

Den kemiska attraktion. kolesterol till vatten hindrar passagen genom blodomloppet. Av denna anledning kallas ett enzym i blodet LCAT esterifies kolesterol. Den resulterande ester är inte attraherad av vatten och kan enkelt resa dit den behövs, enligt Michael Palmer vid University of Waterloo.

Lagring i Cells

Om för mycket kolesterol ansamlas i en cell kallas ett enzym ACAT omvandlar den till en ester för säker förvaring, enligt "Metabolism och nutrition. " Little droppar av fett i cytoplasman tjäna som minnen för ester, enligt tidning Lipid Research. Unesterified fri kolesterol kan skada cellmembranet. Levercellerna är speciella minnen för unesterified kolesterol.

Föregångare Steroider

Förestrad kolesterol kan tjäna som föregångare till steroider i binjurebarken. Binjurarna ligger ovanför njurarna. Dess hormoner har samma grundläggande fyra ringstruktur som kolesterol. Kolesterol är lätt omvandlas till binjurarna hormoner som kortisol, som fungerar som en stimulerande i tid av stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.