blodprov i Red Deer

De kronhjort (Cervus elaphus) är en vilt som är jagad och uppfödda över hela världen och dess kött är ofta serveras på restauranger med vilt. Blodprov utförs på både levande djur och slaktkroppar av flera skäl

djurhälsa

uppfödda i fångenskap kronhjort älgkött är en betydande och ökande del av köttindustrin i Kanada. Blodprov hos dessa djur görs för att undersöka fertilitet och övervaka deras svar på omlokalisering.populationer av vilda kronhjortar hanteras på liknande sätt världen över från Europa och Nordamerika (deras naturliga utbredningsområde) till Argentina och Nya Zeeland, där de har införts.

Smittsamma sjukdomar

speciella blodprover har utvecklats för att upptäcka sjukdomar i Red Deer som bovin tuberkulos och toxoplasmos, som är överföras till människor, och virala bluetongue, som inte är det.

köttkvalitet

Blood provning av kronhjort slaktkroppar har visat att kött från ostörda djur avlivas rent av gevär skott skiljer sig från dem som jagats med hundar och köra långa sträckor. Överhettning och andra fysiologiska förändringar i musklerna kan göra viltkött mer mottagliga för att förstöra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.