bunt & Run axeln kirurgi

Bunt och köra axel kirurgi är en ny medicinsk åtgärd, som utvecklats under de senaste årtiondena av ett team vid University of Washington Medical Center. Operationen har blivit mer mainstream sedan 2008, och är nu erbjuds som ett alternativt förfarande att slutföra axelledsplastik

Syfte

Ream och köra axel kirurgi, eller mer formellt, icke-protes glenoid proteskirurgi, utvecklades för att ge artrit drabbade ett alternativ till fullständig axelleden ersättning. Bunt och köra operation gör att personer som får den att fortsätta leva ett aktivt liv. Traditionella axelledsplastik av en metall kula och plast sockeln inte

arbetsordningen

I förpackning och köra axeln kirurgi, slipa kirurger ytan på patientens uttag i stället för att ersätta den. Kirurger ta bort de skadade brosket på axeln uttaget så att metallen bollen, som ersätter humeral bollen, passar inuti. Det är en två timmar förfarande gjort under narkos.

Recovery

Återhämtning från förpackning och köra operation tar längre tid än återhämtning från axelledsplastik. Shoulder rörelse börjat nästan omedelbart efter operationen. Patienter vanligen släpps ut från sjukhuset efter några dagar och börjar göra sjukgymnastik på egen hand. En fullständig återhämtning av rörelse kan ta upp till ett år efter operationen.

resultat

Enligt University of Washington Medical Center, patienter som bunten och köra förfarandet har testats på har fått förmåner upp till 15 år efter operationen. I själva verket, medan traditionella axelledsplastik kan behöva upprepas flera gånger, har nytta av förpackning och köra operation har visat sig räcka längre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.