hur du tar bort mörka fläckar från akne på svart hud

Melanin är det pigment som gör huden dess bruna färg. Acne ärr är hyper-pigmenterade områden som har en ansamling av melanin. Det är lätt att överstimulerar melaninproduktionen i en person av färg och orsaka mörka fläckar. Dessa pooler koncentrerad melanin inträffar vanligtvis efter en acne flare-up. Det finns dock åtgärder för att lindra mörka fläckar på mörkare hudtoner och åtgärder för att förebygga mörka fläckar från upprepas
1.
Rengör ansiktet med en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra. Salicylsyra kommer kemiskt avbryta döda hudceller, ökar cellulära omsättning och påskynda ärr healing. De flesta salicylsyra behandlingar finns i 2 procent styrka på ditt lokala apotek. Om en mer potent av topiska salicylsyra krävs för envis akne ärr, kontakta din hudläkare.
2.
Använd en kosmetisk blekmedel på de mörka fläckarna att jämna ut din hudton. Använd en hydrokinon topisk kräm som har kortison för att behandla mörka fläckar. Hydrokinon hjälper diffusa kraftigt pigmentfläckar och minska bildandet av melanin i huden. De flesta hydrokinon formler är tillgängliga över disk på 2 procent och 4 procent koncentrationer och visa betydande framgång jämna ut huden. Kortison lindrar torrhet och klåda att hydrokinon läkemedel kan orsaka.
3.
Fråga din hudläkare om laserbehandlingar. Laserbehandlingar bränna bort mörka fläckar på huden med ett pulserande ljus som kommer att bryta upp melanin uppbyggnad. Du behöver ett antal laserbehandlingar över det drabbade området eftersom mörka fläckar på mörkare hud tenderar att vara mer motståndskraftiga. Hudläkare kommer att avgöra vilken typ av laser ska användas för att minska risken för över-peeling och blödning, vilket kan resultera i blåsbildning och eventuell ärrbildning.

Tips och varningar


 • konsekvent tillämpa solskyddsmedel när du går utomhus, och använda ett med SPF 15 eller mer. Melanin är en viktig komponent i kroppens försvar mot solexponering. Men detta försvar kan yttra sig som mörka fläckar och ojämn hudton.
 • hindra akne från att bildas. Rengör ansiktet regelbundet med ett ansikte tvätta som innehåller bensoylperoxid. Bensoylperoxid torkar upp och ta bort akne, och därmed minska risken för att det bildas mörka fläckar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.