hur järn kan påverka menstruationscykeln

Varje kvinna flöden annorlunda och varje organ som reagerar olika på den blodförlust. Menstruationscykeln påverkas av så många olika faktorer-t. ex. stress och förändringar i kost och järn. Varje aktivitet i kroppen är beroende av tillräckligt med järn i blodet

Vikten av Iron

Iron gör hemoglobin, som är ett protein i de röda blodkroppar som transporterar syre från lungorna till kroppens vävnader. Varje aktivitet i kroppen, inklusive hjärnan och andningen, beror på tillräckligt mycket järn i blodet. När kroppen lider en låg nivå av järn under en längre tid kan järnbristanemi utvecklas.

Effect of Iron

under menstruationscykeln, kvinnor förlora bara 2-3 matskedar blod. De med en tyngre flöde kommer självklart förlora mer. Järn är förlorade också, eftersom järn resor i blodet. Som ett resultat kan kvinnor i barnafödande ålder blivit järnbrist. Järnbrist orsakar trötthet, svaghet, andnöd, restless legs syndrom och svimning. Järnbrist kan leda till blodbrist.

naturliga Iron

Järn finns naturligt i kött, fjäderfä, fisk, baljväxter, collards, grönkål, broccoli, persikor, torkade aprikoser, russin, frukt, berikad vitt bröd, pasta, spannmål och ris. Exempel på baljväxter är limabönor, torkade bönor, ärtor och burk vita bönor.

Varningar

Menstruerande honor bör äta järnrik mat och ta ett multivitaminpreparat som innehåller järn. Om du tar både ett järn och en kalcium komplettera, rekommenderas att du tar dem vid olika tider på dagen. Detta sätt kommer båda att lättare absorberas. För mycket järn är också dåligt. Ett överskott i järn ackumulering kan skada levern och orsaka andra komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.