hur man hittar behandling för alkoholism

Alkoholism är en allvarlig sjukdom som skapar sprickor i en familj, dålig hälsa och lidande för alkoholhaltiga och deras anhöriga. Behandlingsalternativ är mycket varierande och hitta lämplig behandling för den enskilda är en viktig del av att slå alkoholism och återfå ett hälsosamt liv. Behandlingar varierar från att delta i en stödgrupp som Anonyma Alkoholister för att få personlig rådgivning, men att hitta det bästa alternativet gör att slå alkoholism lättare
1.
Tala med en läkare. Alkoholism är en utmaning att övervinna och ibland bryta sig loss från beroende av alkohol tar lite hjälp från läkare eller sjuksköterska. Läkare kan ordinera ett läkemedel som förhindrar att dricka genom att alkoholhaltiga mycket sjuk efter att ha druckit ens en liten mängd alkohol. För vissa, denna behandling ensam kan bryta vanan. För andra är ytterligare behandling behövs, men detta kan hjälpa att komma igång.
2.
Prova en 12-stegs program. Anonyma Alkoholister är den mest kända 12-stegs program för alkoholism, men det finns andra tillgängliga. Dessa är placerade i många samhällen runt om i landet. Rådgivare, psykologer, läkare och andra yrkesgrupper kan ge information om platser i ditt område. Anonyma Alkoholister har visat sig framgångsrikt för många medlemmar som sticker med programmet och andra liknande program har framgång också.
3.
Titta in lokala rehabiliteringscenter. Som en 12-stegs programmet, information om lokala centra tillgängliga via många vårdinrättningar, kuratorer eller andra liknande yrkeskategorier. Socialarbetare kan hjälpa alkoholister som vill eller behöver hjälp genom ett rehab center genom att hjälpa dem komma in i centrum eller lokalisera den mest idealiska centrum för situationen. Det finns två typer av rehabiliteringscenter: slutenvård och öppen. Slutenvården rehabiliteringscenter ta alkoholhaltiga ur miljö för en viss tidsperiod, avgifta kroppen och få igång dem på ett alkohol-fritt liv. Många slutenvården misslyckas på grund av stress utanför anläggningen senare, även om vissa individer gör bra med en sluten centrum. Öppenvården träffa alkoholist angivna tidsperioder under veckan och hjälpa dem med rådgivning och andra behov. Vinets alkoholhalt är inte bort från miljön. Öppenvården är något mer framgångsrika än slutenvård.
4.
Prata med en psykolog. En lokal psykolog är ett bra alternativ för alkoholism när problemet började på grund av känslomässig stress eller liknande situationer. Se till att gå till en psykolog som arbetar med vuxna. Fråga en läkare för en rekommendation, eftersom många alternativ kan vara förvirrande. Tänk på att många psykologer är specialiserade inom vissa områden och lämplig psykolog är en som ger rådgivning för drog-eller alkoholmissbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.