hur man öppnar tilltäppta artärer

Den medicinska termen för det ämne som täpper igen blodkärlen är arteriell plack. Detta ämne består av fett, kalcium, kolesterol eller andra ämnen som cirkulerar i blodet. Ett överskott av arteriell plack orsakar artärerna till smala och härda, en åderförkalkning skick samtal. Tilltäppta artärer kan inträffa var som helst i ditt system, men de är mest farliga när de inträffar nära hjärtat. När en artär nära hjärtat så blir igensatt av plack att det är blockeras helt, inträffar en hjärtinfarkt. . Ingående tilltäppta artärer innebär en tredelad behandlingsplan, beroende på hur allvarliga tillståndet är
1
Delta i. . ett hjärta hälsosam kost. En mars 2010 studie publicerad i "Cirkulation", en ledande Journal of American Heart Association, visar att tre särskilda dieter kan vända arteriell plack byggs upp. Deltagare i tvååriga studien som bibehållit en låg fetthalt, låg kolhydrater eller medelhavskosten visade en minskning i plack byggs upp. Den kostvanor varierade från varandra, men de alla med en ökning av grönsaker, en fullständigt avlägsnande av transfetter och halvfabrikat och en minskning i det totala kalorier.
2.
Ta en statin medicinering. En undersökning från 2006 vid Cleveland Clinic visade att höga doser av statin Crestor ledde till en minskning arteriell plack. Statiner har tidigare visat sig sänka kolesterolet och därmed minska effekterna av artären blockaden, men inte minskar plack själv. Statiner är bara tillgängliga genom recept.
3.
Ta en blockerare kalcium kanal. Enligt Mayo Clinic webbplats, låta dessa läkemedel tilltäppta artärer öppna bredare genom att få musklerna som omger dem. Kalciumantagonister kan också kontrollera högt blodtryck. De är bara tillgängliga genom recept.
4.
Opereras. I extrema fall av blockering är operation nödvändigt att öppna de drabbade artärerna. Läkare kan placera en stent, ett litet metallrör, i din blockerad artär att fysiskt öppna den. Denna typ av förfarande kallas angioplastik. I en aterektomi en kirurg kommer att infoga en liten bladet i tilltäppta artärer och skrapa bort plack.

Tips och varningar


 • tilltäppta artärer är en allvarlig och farlig medicinsk tillstånd. Följ läkarens anvisningar om någon form av behandling.
 • ta hänsyn till eventuella biverkningar som artär mediciner kan medföra.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.